Izbira pravih oken je pomembna odločitev

Okna in vrata so ena od naložb v dom, ki močno vplivajo na vsakodnevno počutje in kakovost življenja. Prav tako je to nakup, ki ga ne opravimo pogosto, zato je zelo pomembno, da odločitev sprejmete preudarno. Pri izbiri PVC oken in vrat poleg cene (stroška celotne življenjske dobe oken) ne pozabite na toplotno in zvočno izolacijo, vzdrževanje in varnost.

Toplotna izolacija
Toplotna izolacija samega PVC okna ni prav kontroverzna tema, vsak proizvajalec lahko za svoja okna predloži natančne meritve toplotne izolacije oken. Vseeno ne pozabite, da tudi okna z najboljšimi izolacijskimi lastnostmi pogosto ne opravljajo svoje vloge zaradi neustrezne montaže. Pred nakupom oken pri ponudnikih preverite ali imajo lastno strokovno montažo, ali za to po potrebi najemajo zunanje, bolj ali manj usposobljene ponudnike storitev.

Zvočna izolacija
Na zvočno izolacijo najpogosteje pozabimo, dokler sosedov najstnik ne kupi mopeda. Takrat je največkrat prepozno in če se na začetku še sprijaznimo z dnevnim ropotanjem, slej ko prej pride tudi čas nočnih izhodov ali celo malih moto-zborov na koncu ulice. Tisti, ki živijo poleg bolj prometnih cest dobro poznajo zahteve zvočne izolacije, ker imajo izzive od prvega dne. Drugi se pogosto s težavo srečamo, ko je že prepozno. Seveda, tudi pri zvočni izolaciji velja podobno kot pri toplotni – neustrezna montaža lahko izniči vse koristi, ki jih prinaša samo PVC okno.

Varnost
Ljudska modrost pravi, da ne potrebuješ najboljših protivlomnih vrat na tržišču, ampak samo malo boljša vrata od sosedovih. Pri gradnji in prenovi hiš se tega ljudje vedno bolj zavedajo, hitro pa pozabijo, da prvi konkurent vašim vratom ni sosed, ampak vaša okna. Če je mogoče skozi okno brez resne protivlomne zaščite hitro in tiho vstopiti v hišo, vam ne bodo pomagala nobena vrata. Če ne stanujete na petem ali višjem nadstropju stanovanjskega bloka, ne pozabite na protivlomno zaščito oken.

Servis in nadomestni deli
Pri nekaterih avtomobilih že po 10 letih pogosto težko najdemo nadomestne dele in zanesljivega serviserja. PVC okna vaš dom ščitijo in krasijo po 20 in več let, ste pomislili na dolgoročno vzdrževanje? Kaj boste naredili, če se po 15 letih poškoduje kakšno tesnilo ali vodilo? Ste morda kupili PVC okna, ki so bila uvožena od kdo ve kje, podjetje, ki vam jih je namestilo pa že leta ne obstaja več? Če boste morali zaradi malega dela menjati eno ali celo več oken, bo to najdražji servis, ki ga boste kdaj plačali.

Vzdrževanje
PVC okna zahtevajo vzdrževanje, morda pa tudi občasen servis. Kot je v navadi pri drugih podobnih izdelkih, je vzdrževanje lahko tudi velik prikriti strošek. Prav pri tistih, ponudnikih, kjer je nakupna cena oken najnižja ali vedno na voljo z velikimi popusti, ne pozabite oceniti stroškov vzdrževanja, saj bodo ti praviloma krepko višji. Ne pozabite, okna kupujete dolgoročno in dolgoročni visoki stroški vzdrževanja se hitro naberejo. Če bo ponudnik presenečen nad vprašanji o vzdrževanju in ne bo imel dobrih odgovorov pa se ga ognite na daleč. Edini strošek, ki je višji od dragega vzdrževanja, je menjava slabo vzdrževanih oken.

Cena
Cena je bistven element vsake nakupne odločitve, a pri PVC oknih je izračun cene bolj zapleten, kot izgleda na prvi pogled. Ponudniki konkurenčne cene dosegajo na številne načine, ki pogosto niso prav nič cenejši za kupca. Izguba toplotne energije, krajša življenjska doba, kratki garancijski roki, pregrešno dragi deli in servisne storitve in podobni »skriti« stroški hitro uidejo iz nadzora, zato bodite pri nakupu na njih posebej pozorni.


PVC okna so izdelana iz kvalitetnih nemških profilov, ki so produkt največjega svetovnega proizvajalca PVC okenskih profilov, njihovi izdelki pa sodijo v najvišji kakovostni razred. Visoka kakovost in razvitost proizvodov nam omogoča da svoje PVC proizvode vgrajujemo v objekte, ki zahtevajo najvišjo energetsko učinkovitost. Proizvodi so izdelani in vgrajeni v skladu z najsodobnejšimi standardi kakovosti, poleg kvalitetne izdelave nudimo tudi vgradnjo, zaključna dela in poprodajne storitve.


PVC vhodna vrata so zanimiv dodatek k fasadi in okolici vaše hiše. Profili za izdelavo vhodnih vrat so širši in dodatno ojačeni z ojačitvami, kar preprečuje povešanje in krivljenje vhodnih vrat. Tako tudi po več letih uporabe vrata ne izgubijo funkcionalnosti in tesnijo tako kot prvi dan vgradnje. Ker vam ponujamo pestro izbiro okrasnih polnil, boste lahko svoja vrata popolnoma prilagodili zunanjemu izgledu hiše in okolice ter tako poskrbeli, da se bodo vhodna vrata izlila z vašim objektom.

V vrata vgrajujemo polnila in stekla debeline 48mm, kar je zelo pomembno za odlično toplotno in zvočno izolativnost vaših vrat.


Kupujete nova vhodna vrata, ki so lepa in kvalitetna ter hkrati ugodna?

Kupujete PVC vrata ali ostalo stavbno pohištvo in iščete ponudnika preverjene kvalitete z dolgoletnimi izkušnjami?

  • Želite celovito rešitev na enem mestu (svetovanje, izmera, sestava, montaža…)?
  • Zahtevate zanesljivost, točnost, odzivnost in strokovnost?
  • Iščete PVC vrata ki imajo na trgu najboljše razmerje med kvaliteto in ceno?
  1. Lastna proizvodnja v Sloveniji – SLOVENSKA KAKOVOST!
  2. Vse storitve na enem mestu (demontaža, odvoz, vgradnja in zaključna dela), opravljajo jih lastni , strokovno usposobljeni delavci in ne kooperanti.
  3. Sodelujemo z najbolj priznanimi NEMŠKIMI dobavitelji, VEKA, SCHÜCO, ROTO.
  4. Brezplačen servis za odpravo napak, ki niso posledica fizičnih poškodb ali nepravilnega ravnanja.
  5. V primeru reklamacij nudimo takojšni servis in rezervne dele.
  6. Hitri dobavni roki.

Če iščete najboljše razmerje med kvaliteto in ceno ter profesionalen, resen odnos ste na pravem mestu – Cugelj PVC okna in vrata!

Lastna proizvodnja v Sloveniji – SLOVENSKA KAKOVOST in STROKOVNOST!Vse storitve na enem mestu (demontaža, odvoz, vgradnja in zaključna dela), opravljajo jih lastni delavci in ne kooperanti.Sodelujemo z najbolj priznanimi NEMŠKIMI dobavitelji, VEKA, SCHÜCO, ROTO.Brezplačen servis za odpravo napak, ki niso posledica fizičnih poškodb ali nepravilnega ravnanja.V primeru reklamacij nudimo takojšni servis in rezervne dele.Hitri dobavni roki.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.