HIDROPROOF sistemi temeljenja stavb na toplotni izolaciji s poudarkom na zaščiti pred talno vlago in vodo

V sodobni gradnji se je uveljavil način temeljenja na temeljni plošči, saj omogoča popolno spajanje toplotnoizolacijskega ovoja brez toplotnih mostov, kar pri pasovnih temeljih ni izvedljivo. Ob skrbi za čim večjo energetsko učinkovitost pa ne smemo pozabiti na zanesljivo zaščito pred talno vlago in vodo.

Pri nepodkletenih in delno vkopanih objektih v dreniranem terenu zadošča sistem enoslojne horizontalne hidroizolacije s spojenim priključkom na vertikalno hidroizolacijo do višine 25 cm nad zunanjo ureditvijo okolice.

Prednost sistema Hidroproof s horizontalno hidroizolacijo Izoelast P4 plus na podložnem betonu ali sistema z Izoself P3 duo med slojema XPS toplotne izolacije, je kvalitetna priprava priključka za vertikalno hidroizolacijo pred betoniranjem temeljne plošče. Izvedemo ga s trakom Izoelast reflex P4, ki se s posuto stranjo pribetonira na zunanji obod plošče. Tak priključek ostane nepoškodovan in čist, pripravljen za kasnejšo izvedbo vertikalne hidroizolacije. Dodatna zaščita zunanjega roba XPSa ni potrebna.

Na enak način lahko izvedemo tudi dvoslojno hidroizolacijo pri podkletenih objektih v zahtevnejših terenih (občasna ali stalna talna voda), kjer hidroizolacijo izvedemo na podložni beton.

Za podrobnejše informacije pri reševanju konkretnih primerov iz vaše prakse, se lahko obrnite na tehnično svetovalno službo Fragmat.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.