HardiePanel® in HardiePlank® – vlaknocementne fasadne obloge

Vlaknocementne fasadne obloge

Fasadna obloga iz vlaknocementa zlahka izpolnjuje vse postavljene zahteve sodobnega gradbenega ovoja stavbe. Prepričljivi primeri so HardiePlank® in HardiePanel® ter izdelki iz vlaknocementa proizvajalca James Hardie.

James Hardie je vodilni proizvajalec fasadnih oblog iz vlaknocementa.

Pametne rešitve iz vlaknocementa

Kaj so vlaknocementne plošče?  So kompozitni material, ki ima številne prednosti v primerjavi z običajnimi fasadnimi oblogami. Ponujajo zaščito pred ognjem in vlago in niso dovzetne za plesen in škodljivce. Vlaknocementne plošče so sestavljene iz visokokakovostnega portland cementa, peska in celuloznih vlaken.

Obstojnost na svetlobo in nezahtevnost za vzdrževanje dopolnjuje robustne lastnosti izdelka. Zaradi tako imenovane tehnologije ColourPlusTM naknadno barvanje ni potrebno.

Plus: dva različna dizajna z gladko površino ali strukturo lesa ter sodobna barvna paleta petih barvnih tem in 21 odtenkov nudi veliko ustvarjalne svobode pri oblikovanju.

Trajnostni ovoji stavbe s HardiePlank®

Najboljši primer vseh pozitivnih lastnosti je fasadna obloga HardiePlank®, s katero so graditelji in lastniki – eno ali več stanovanjskih hiš- vedno na varni strani.

Vlaknocementne fasadne obloge
Bauvorhaben Doppelhaushälften/Mehrfamilienhäuser Kaiserslautern Betzenberg
verwendete Produkte HardiePlank Holzstruktur, HardiePlank MetalTrim

Visokokakovostni paneli, ne le s svojimi prilagodljivimi oblikovalskimi možnostmi v barvi in strukturi, ampak ustvarijo tudi fasadno oblogo nezahtevno za vzdrževanje, ki je tudi po mnogih letih videti tako impresivna kot prvi dan.

Fasadna obloga Hardie Plank je še posebej stabilna in odporna na udarce, se ne krči in ne nabreka, kar preprečuje razpoke na površini – tudi če je bila dolga leta izpostavljena ekstremnim podnebnim razmeram.

Pri tem se Plošče HardiePlank® lahko polagajo vodoravno (kot drsni opaž z preklopom ali z vidnimi fugami) ali tudi navpično (podobno kot talni ali stropni opaž).

Montaža se vedno izvede kot predobešena/ prezračevalna fasada, in je primerna za namestitev tako na masivno kot tudi lahko/ montažno konstrukcijo objekta.

Fasadna obloga HardiePlank® je tanjša in lažja (7,4 kg na ploščo) kot alternativni fasadni sistemi, a hkrati trdnejša in s tem lažja za delo. V praksi poskrbi za hitro in enostavno izvedbo fasade.

Gospodarne fasade objektov iz vlaknocementnih plošč HardiePanel®

Tudi Hardie HardiePanel® plošče velikega formata združujejo prej omenjene lastnosti vlaknocementnih Hardie®, plošč. So prav tako stabilne, odporne na vremenske razmere in zagotavljajo naraven videz fasade stavbe, ki tudi po dolgih desetletjih ne izgubi svoje lepote.

Vlaknocementne plošče velikega formata HardiePanel® podjetja James Hardie so se kot posebej gospodarne izkazale v področju objektne gradnje. Te 8 mm debele fasadne plošče so enostavne za vzdrževanje, prav tako jih lahko namestite na prezračevane podkonstrukcije (lesena ali aluminijasta podkonstrukcija).

Vlaknocementne plošče HardiePanel® so na voljo v 21 barvah in dveh teksturah (struktura lesa in gladka struktura). Omogočajo enostavno montažo in veliko prilagodljivost oblikovanja ter zagotavljajo dolgo življenjsko dobo gradbenega ovoja stavbe.

Vlaknocementne fasadne obloge

 

Fasadne obloge iz vlaknocementa združujejo številne prednosti. Izvajalcem so na voljo kot material, ki ponuja bistveno več možnosti od običajnih fasadnih sistemov. So odporne proti ognju, ščitijo pred vlago, plesnijo in škodljivci in so prav tako obstojne na izjemne vplive okolja in vremenske razmere. Projektantom in arhitektom se z uporabo sodobne barvne palete, pa tudi dveh možnosti površinskih struktur odpirajo velike možnosti oblikovanja. Graditelji in lastniki stanovanj imajo dodatne koristi glede obstojnosti na svetlobo in nezahtevnosti za vzdrževanje ob trajno svežih barvah.

Velika trdnost in majhna teža zagotavljata hitro in enostavno montažo.

Poseben plus: obe plošči sta zaradi velike vsebnosti mineralne komponente negorljive in ustrezajo razredu gradbenega materiala A2, s1-d0.

Več informacij najdete v:

  • Brošuri: HardiePlank® fasadne obloge- Navodila za vgradnjo
  • Brošuri: HardiePanel® fasadne obloge- Navodila za vgradnjo
  • Videofilmih na: fermacell.si / www.jameshardie.eu

Preberite še: Fasade: Cena, prednosti in slabosti fasadnih sistemov +preverjeni fasaderji

juraj.percic@jameshardie.com | Spletna stran

Podjetje James Hardie je vodilni svetovni proizvajalec fasadnih oblog iz vlaknocementa.

juraj.percic@jameshardie.com | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekKako učinkovito ohladiti dom brez klimatske naprave?
Naslednji članekSte za zeleni prehod EU? Potem teh strank raje ne volite v nedeljo
logo James Hardie
juraj.percic@jameshardie.com | Spletna stran

Podjetje James Hardie je vodilni svetovni proizvajalec fasadnih oblog iz vlaknocementa.

Žiga Kastelic
juraj.percic@jameshardie.com | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.