Gen-i: Objavljen Javni razpis URE-GEN-I-2014-1 za nepovratne finančne spodbude

Družba Gen-I je v petek, 7. 2. 2014 objavila prvi letošnji razpis po programu URE 2014, in sicer Javni razpis URE-GEN-I-2014-1 za nepovratne finančne spodbude za izvedbo razširjenih energetskih pregledov ter programov informiranja in ozaveščanja.

Družba GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o. je kot velik zavezanec za pripravo programa za izboljšanje energetske učinkovitosti pri končnih odjemalcih, tudi v letu 2014 nadaljuje z dodeljevanjem nepovratne finančnih spodbud za projekte, katerih cilj je povečanje učinkovite rabo energije.


Prvi letošnji razpis je namenjen sofinanciranju izvedbe razširjenih energetskih pregledov in izvedbi programov informiranja in ozaveščanja o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virov energije. Naziv razpisa je URE-GEN-I-2014-1. Predmet javnega razpisa so spodbude za izvedbo v razpisu določenih ukrepov, ki skladno s Pravilnikom o metodah za določanje prihrankov energije pri končnih odjemalcih, zagotavljajo prihranke končne energije na območju Republike Slovenije.


Višina razpisanih sredstev znaša 50.000,00 EUR. Višina spodbude znaša 50 odstotkov ne glede na velikost podjetja, vendar največ 15 €/MWh letnega prihranka energije. Maksimalna višina spodbude znaša 10.000,00 €. 

Razpisno dokumentacijo si lahko ogledate na naslednji povezavi. Odgovore na pogosto zastavljena vprašanja najdete tukaj.

Prvo odpiranje vlog bo 14. 2. 2014, zadnje odpiranje pa 7. 3. 2014.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.