GEN-I bo z novim letom oskrboval z električno energijo 35 hrvaških ministrstev in upravnih enot

Družba GEN-I Zagreb d.o.o. in Državni urad za centralna javna naročila sta danes podpisala okvirni sporazum o dobavi električne energije 35 ministrstvom in upravnim enotam na Hrvaškem ter organom pravosodnega sistema. Ta sporazum je podlaga za podpis posamičnih pogodb s posameznimi ministrstvi in upravnimi enotami, kar je predvideno v naslednjih nekaj tednih.

Sporazum, vreden 93 milijonov HRK brez DDV, sta podpisala predstojnik Državnega urada za centralna javna naročila, Dario Janković, in dr. Dejan Paravan, izvršni direktor prodaje skupine GEN-I ter direktor družbe GEN-I Zagreb d.o.o. Vrednost pogodbe je celih 16 milijonov HRK nižja od ocenjene vrednosti naročila, ki je znašala 109 milijonov HRK. Ob tem je treba poudariti, da je družba GEN-I poskrbela, da bo vsa dobavljena energija prihajala iz obnovljivih virov.

„Sodelovanje z najvišjimi državnimi organi Republike Hrvaške potrjuje resnost, kakovost in strokovnost družbe GEN-I. Verjamemo, da bomo s prihranki, ki jih bomo zagotovili vladi RH, in kakovostjo storitve upravičili izkazano zaupanje,“ je povedal dr. Robert Golob, predsednik uprave skupine GEN-I in eden od sopodpisnikov sporazuma.

„S podpisom tega sporazuma je bil uspešno zaključen postopek javnega naročanja, v okviru katerega je bila družba GEN-I Zagreb d.o.o. izbrana kot ekonomsko najugodnejši ponudnik. V naslednjem obdobju sledi podpis pogodb s posameznimi organi, začetek prehoda na novega dobavitelja pa je predviden za 1. januar 2014. Ta sporazum zajema 35  ministrstev in upravnih enot na Hrvaškem ter organov pravosodnega sistema oziroma približno 300 pravnih subjektov s približno 1.500 merilnimi mesti,“ je povedal Dario Janković, predstojnik Državnega urada za centralna javna naročila.

Družba GEN-I Zagreb d.o.o. je članica skupine GEN-I z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami na trgu električne energije in plina. Skupina GEN-I posluje na 18 energetskih trgih v srednji in vzhodni Evropi, poleg tega pa je zakupila čezmejne prenosne zmogljivosti za prenos med vsemi državami, kar ji omogoča globalno optimizacijo dobavnih poti. To se kaže tudi v konkurenčnih nabavnih cenah. To dejstvo omogoča družbi GEN-I, da ponudi najugodnejše cene dobave električne energije na hrvaškem trgu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.