Energetska učinkovitost in obnovljivi viri energije

Občina Tržič je na svoji spletni strani objavila dva pomembna dokumenta iz področja energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije.

Objavljajo dva strateško pomembna dokumenta na področju energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije. Vse zainteresirane vabijo, da jim podate svoje predloge in pobude na programska dokumenta, ki bosta obravnavana na jesenski seji občinskega sveta. 

Lokalni energetski koncept Občine Tržič (LEK) je bil v osnutku obravnavan na junijski seji občinskega sveta. LEK je koncept razvoja lokalne skupnosti na področju oskrbe in rabe energije, ki vključuje ukrepe za učinkovito rabo energije ter način oskrbe z energijo iz obnovljivih virov, soproizvodnje, odvečne toplote in iz drugih virov.

Občina Tržič je izdelala in sprejela LEK v letu 2008. LEK je obravnaval obdobje med letoma 2008 in 2012. Ker se je časovno obdobje izteklo, je Občina Tržič pristopila k izdelavi novega LEK 

V sklopu priprave LEK so izdelali novo analizo obstoječega stanja na področju energetske rabe in oskrbe z energijo ter primerjavo z analizami iz predhodnega LEK, ponovno so pregledali možnosti izrabe lokalnih obnovljivih virov energije, ki povečujejo zanesljivost oskrbe s toploto in električno energijo v občini ter potenciale učinkovite rabe energije. 

Hkrati z novelacijo LEK so pripravili tudi akcijski načrt za trajnostno energijo (SEAP – Sustainable energy action plan), s katerim si bodo prizadevali doseči cilje zmanjšanja emisij CO2 do leta 2020. Občina Tržič je članica evropskega gibanja »Konvencija županov«,  v katerem na evropski ravni sodelujejo lokalne in regionalne oblasti, ki so se prostovoljno zavezale k povečanju energetske učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije na svojih območjih. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.