Z energetsko učinkovitimi gradnjami do velikih prihrankov

“Predvidevamo, da bodo stroški za ogrevanje in ohlajanje hiše med 40 in 50 dolarjev na mesec,” je dejal Greg Smith. Zveni predobro, da bi bilo res? Lastniki energetsko učinkovitega doma v Essexu pravijo, da se bo zaradi edinstvenega načina gradnje njihov mesečni račun za energijo razpolovil.

Stene so izdelane iz betona in izolirane s penastimi materiali. Lastniki doma pravijo, da se bo kljub višjim stroškom gradnje investicija izplačala, ker se bodo na dolgi rok povrnili stroški za energijo.

“Načrte smo naredili sami, gradnjo bomo izpeljali mi, zato bo ta hiša naš sanjski dom,” je dejal Smith. Z ženo Zenito pravita, da projektiranje niti ni najboljši del novogradnje. “Ogrevanje in hlajenje sta zelo učinkovita. Pričakujemo, da bomo za ogrevanje in hlajenje odšteli približno 40 do 50 dolarjev na mesec,” je povedal Smith.

Lastnik doma Greg Smith je dejal, da je njegov način gradnje za približno 8-10 odstotkov dražje, a je delo enostavno, večinoma ga lahko opravijo sami.

“Hiša bo na koncu videti kot tradicionalna hiša,” je dejal Smith, a jim bo v bistvu prihranila veliko denarja.

Smith pravi, da je njegov način gradnje že dolgo poznan, postaja pa vedno bolj priljubljen, ker stroški energije še naprej naraščajo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.