Elektro polnilne postaje – od načrta do izvedbe in testna vožnja “Tesla S”

Naslednji ponedeljek 9.6.2014 bo od 13. do 17. ure na lokaciji Agencija poti (Stegne 7, Ljubljana) potekala predstavitev elektro polnilnih postaj in športnega avtomobila Tesla S.

Naslednji teden bo na lokaciji Agencija poti (Stegne 7, Ljubljana) od 13. do 17. ure potekala predstavitev športnega električnega avtomobila Tesla S. Udeleženci boste lahko neposredno spoznali to izjemno električno vozilo in videli kako deluje električna polnilna postaja v praksi.

Do leta 2015 naj bi se postavilo več kot 1000 javnih polnilnih mest za električna akumulatorska vozila in več kot 3000 do leta 2020.

To predpisuje tudi novi predlog energetskega zakona EZ-1, ki zahteva minimalno opremljenost bencinskih servisov z elektro polnilnimi postajami in predpisuje polnilna mesta za električna vozila na javno dostopnih parkiriščih.

Za to bodo seveda poterbni izvajalci, zato izkoristite priložnost in se udeležite praktične delavnice, katere vsebina bo postavitev elektro polnilne postaje – od njenega načrtovanja, do postavitve in montaže.

Glavni poudarki praktične delavnice so:

 • izbor ustreznega upravnega postopka,
 • izbor ustrezne opreme in tipa elektro polnilne postaje,
 • izdelava projektne dokumentacije,
 • prikaz praktičnih izkušenj in rešitev.

Na praktični delavnici boste izvedeli kakšni so upravni postopki, projektna in tehnična dokumentacija ter dovoljenja potrebna za gradnjo in priklop. Katere so vrste polnilnih postaj ter načini aktivacije polnjenja, kakšen je monitoring v praksi ter dober primer delujoče elektro polnilne postaje.

Program

Umestitev elektro polnilnih postaj v prostor (zasebna, polzasebna, javna)

 • Projektna in tehnična dokumentacija
 • Upravni postopki
 • Dovoljenja potrebna za gradnjo in priklop.

Izvedba za različne tehnologije elektro polnilnih postaj

 • Vrste elektro polnilnih postaj in tipi priključkov
 • Elektro polnilne postaje za bencinske servise in javna parkirišča
 • Načini aktivacije polnjenja (RFID, SMS, pametni telefon)

Upravljanje, obratovanje in vzdrževanje elektro polnilnih postaj

 • Monitoring v praksi

Dober primer delujoče elektro polnilne postaje  – od načrta do izvedbe

Predavatelj

mag. Andrej Kosmačin, univ. dipl.inž. el.
vodja projektov podjetja E prihodnost d.o.o. na področju OVE z bogatimi izkušnjami na področju energetike v Sloveniji, konkretno na področju distribucije električne energije. Ima večletne izkušnje pri vodenju in projektiranju projektov za zahtevne, manj zahtevne in enostavne objekte,  na področju električnih inštalacij in električne opreme, kot odgovorni projektant in odgovorni vodja projekta. Od leta 2014 je tudi član tehničnega odbora TC SIST/TC CEV Cestna osebna in gospodarska električna vozila, kjer aktivno sodeluje pri pripravi in sprejemanju standardov na področju polnilne infrastrukture za polnjenje električnih vozil.
Od leta 1995 do danes je objavil več člankov in raziskav s področja energetike, področja sončne energije, vetrne energije, ekološke in nizkoenergijske gradnje ter električne mobilnosti.
Pridobil je tudi naziv presojevalca in izvedenca za Slovenski institut za kakovost in meroslovje (SIQ) za sisteme vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem ter varnosti in zdravja pri delu skladno z ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 in OHSAS 18001:2007. Je član upravnega odbora matične sekcije elektro inženirjev (MSE) in član regijskega odbora pisarne IZS v Mariboru.

Kotizacija

148,00 €+ 22% DDV

Plačilo z DDV znaša 180,56 € in vključuje predavanja, praktične predstavitve in razlage, seminarsko gradivo, potrdilo o udeležbi na delavnici ter prigrizke in napitke med odmori. Kotizacijo prosimo nakažite po prejetem predračunu na transakcijski račun št. 30000-0005076725 pri Sberbank d.d., najkasneje 3 dni pred izvedbo delavnice. Po delavnici vam bomo poslali račun. Zadnji rok za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo delavnice, v nasprotnem primeru vam bomo zaračunali stroške v višini 20 % kotizacije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.