ECE vabi na sejem Energetika

Na 18. mednarodnem sejmu Energetika v Celju, ki bo vrata odprl jutri, 12. aprila, bo skupaj z večinskim lastnikom Elektro Celje in sestrskim podjetjem Gorenjske elektrarne prisotno tudi podjetje ECE, drugi največji dobavitelj energije pri nas.

ECE je pomemben partner pri dveh projektih Gorenjskih elektrarn in Elektra Celje, pri katerih si vsi skupaj prizadevajo za zagotavljanje energetske učinkovitosti in aktivno udeležbo pri razvoju pametnega omrežja prihodnosti. ECE bo na celjskem sejmišču v dvorani L do petka, 15. aprila, predstavljal tudi svojo ponudbo energentov in novo spletno trgovino z energetsko varčnimi napravami.

Gorenjske elektrarne bodo v sodelovanju z ECE predstavile celovito storitev energetskega managementa – produkt GEK Energija, ki na podlagi energetskega pregleda, priprave načrta za implementacijo infrastrukturnih izboljšav in nadzorno-informacijskega sistema GEK Energija omogoča sistematizirano upravljanje in nadzor stroškov ter učinkovitejšo porabo energije. S tem podjetjem in ustanovam zagotovijo takojšnje in trajno znižanje stroškov.

Elektro Celje bo predstavljalo evropski razvojni projekt Flex4Grid, katerega cilj je razviti pametno omrežje prihodnosti, ki bo uporabniku omogočilo prilagajanje porabe ali proizvodnje električne energije potrebam drugih deležnikov distribucijskega omrežja. To bo pomenilo nižje stroške za uporabnika, elektrodistribucijskim podjetjem pa bo omogočilo znižanje koničnih obremenitev ter razkoraka med porabo in razpršeno proizvodnjo energije. V sodelovanju z ECE nameravajo v letu 2017 v pilotski projekt vključiti 2000 slovenskih uporabnikov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.