ECE: prvi v Sloveniji z združeno grafično položnico

Elektro Celje Energija (ECE) je danes na novinarski konferenci predstavil novo položnico, katero bodo njihovi naročniki prejeli že naslednji mesec. S tem so postali prvi v Sloveniji in eno redkih podjetij na svetu, ki svojim uporabnikom predstavlja porabo na grafičen, nazoren in lažje primerljiv način.

Na Elektro Celje Energija so povedali, da jim poštnine položnic predstavljajo enake stroške, kot lastno obratovanje. Zato so se odločili združiti položnice vseh svojih energentov (elektrike, zemeljskega plina in biomase), kot tudi položnice za več lokacij v lasti istih lastnikov na skupne položnice. Na isti položnici pa se bo poleg navedenega nahajal še morebitni opomin in zamudne obresti. S tem predvidevajo kar 20 % nižje stroške.

Ob tej potezi pa so se odločili tudi za grafični prikaz porabe in vseh dajatev, za kar je bila potrebna kar celovita prenova njihovega informacijskega sistema. Nove položnice bodo tako prikazovale kolikšen delež plačila je namenjen energentom, omrežnini in državi. Razlog za to je nedvomno, da prikažejo, da so razlog za višje cene višji davki in dajatve. Poleg razčlenjenega zneska bodo naročniki videli tudi primerjavo zneskov posameznih energentov s preteklimi meseci, kar naj bi jim po besedah direktorja Mitje Terče pomagalo nadzirati in znižati porabo.

»Prejeti račun je v mnogih primerih edini stik, ki ga ima kupec s svojim dobaviteljem. Po anketi, ki smo jo opravili na nacionalni ravni, pa le dobra polovica tistih, ki v gospodinjstvu skrbi za položnice, razume račun za elektriko, več kot 80 % pa si jih želi preglednejše vsebine. Skupaj z našim ciljem, da je račun tudi bolj funkcionalen, smo pričeli s posodobitvijo,« je razloge za prenovo komentiral direktor ECE, mag. Mitja Terče.

»Do sedaj so kupci prejemali dodaten račun za vsako merilno mesto ali za dodaten energent. Enako velja za opomin, zamudne obresti in letni obračun. To ni samo nepregledno, je tudi finančno potratno in obremenjujoče za okolje. Ogromno je bilo tudi prilagoditev, kot je sprememba lokacije naslovnika za vikend ali za stanovanje, v katerem ne živi. Sedaj lahko naročnik spremlja porabo za vse objekte na enem računu. Dodaja lahko tudi druge energente iz naše ponudbe, kot sta zemeljski plin in lesna biomasa. Kupec bo za plačilo računa plačal samo eno provizijo za posredovanje plačila, kar je dobra informacija za družinski proračun. Hkrati pa bomo manj obremenjevali okolje,« še dodaja Terče.

Menimo, da je zamenjava tabel z grafičnim prikazom odličen primer podjetja, ki se želi približati svojim kupcem. Nove položnice Elektro Celje Energije so vsekakor bolj razumljive, zato sploh ne dvomimo, da se bodo iste rešitve v prihodnje poslužili še mnogi drugi slovenski ponudniki storitev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.