ECE prvi med ponudniki električne energije in energentov s tako obsežno spletno trgovino

V ECE veliko pozornosti namenjajo ozaveščanju svojih odjemalcev o učinkoviti rabi električne energije. »Dejstvo je, da v veliko slovenskih gospodinjstvih še vedno uporabljajo stare in energetsko potratne aparate in naprave, zato smo se kot ambasador skrbnejšega ravnanja z električno energijo odločili, da jim v novi spletni trgovini ponudimo aparate in naprave najvarčnejših energijskih razredov,« je na današnji novinarski konferenci povedal direktor ECE Mitja Terče.

V novi spletni trgovini ECE je že na voljo skoraj 100 gospodinjskih aparatov in naprav, cilj pa je v enem letu kupcem ponuditi več kot 1000 zanje zanimivih izdelkov. ECE je tako prvi med slovenskimi ponudniki električne energije in energentov s tako obsežno spletno trgovino. Po Terčetovih besedah želijo zagotavljati nabor resnično najbolj kakovostnih in najbolj varčnih izdelkov.

Vsi izdelki so na voljo po ugodnih cenah, največja prednost in s tem  dodana vrednost za potrošnike pa je drugje. »Naši kupci, ki so redni plačniki, lahko aparate in naprave kupijo na 12 obrokov brez obresti. Pri tem jim omogočamo preprosto odplačevanje obrokov kar na računu za energente, kar je prvo takšno kreditiranje pri nas,« je dejal Terče in dodal, da bodo imeli vsak mesec v ponudbi tudi številne izdelke po daleč najboljših akcijskih cenah, ki bodo na voljo od dva do tri mesece oziroma do razprodaje zalog. Vsi izdelki v spletni trgovini so sicer po izjemno konkurenčnih cenah na voljo tudi tistim, ki imajo pogodbo o dobavi energije sklenjeno z drugimi ponudniki.

Novo spletno stran oziroma spletno trgovino so zasnovali v sodelovanju s slovenskimi strokovnjaki. »Programska oprema je rezultat domačega znanja in razvoja, pri čemer smo v skladu z vsemi varnostnimi standardi in protokoli poskrbeli tudi za varno nakupovanje prek spleta. Tudi dobavitelji aparatov in naprav so oziroma bodo v veliki večini slovenski. Z nekaterimi smo se že dogovorili za sodelovanje, z drugimi dogovori še potekajo, zajeli pa bomo vse, ki so na slovenskem trgu,« je povedal Rudolf Ogrinc, pomočnik direktorja in prokurist v ECE.

S ponudbo izdelkov najvarčnejših energijskih razredov v novi spletni trgovini želijo spodbuditi ljudi k zamenjavi starih potratnih aparatov. S tem namreč lahko dosežemo znatne prihranke pri porabi energije in posledično razbremenimo družinski proračun. Po dosedanjih izkušnjah se najhitreje povrne zamenjava starih hladilnikov, zamrzovalnih skrinj in bojlerjev za pripravo tople vode. »Naštetim aparatom se namreč poraba energije s starostjo najbolj poveča. Če, na primer, zamenjamo star potraten hladilnik s hladilnikom nove generacije, bo prihranek električne energije zagotovo od 30 do 50 kWh na mesec oziroma od 3 do 6 evrov na mesec,« je dejal Mitja Terče.

V ECE so lani zabeležili skoraj 3 milijone evrov dobička in 145 milijonov evrov prometa. »Podjetje je tudi lani raslo na vse področjih – tako na področju prodaje električne energije in zemeljskega plina kot tudi na področju prodaje lesnih peletov,« je še poudaril direktor drugega največjega dobavitelja energije pri nas z največjim številom kupcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.