Domače dobrote Metka za izpopolnitev izvirne in domače hrane

Izvirni domači pridelki Domače dobrote Metka
Foto: on dobrotemetka

Vse bolj se zavedamo, kaj pomeni naraven in domač izdelek. V trgovinah pregledujemo etikete, nalepke in napise na izdelkih, saj si želimo slovenskega in predvsem čistega izdelka. Tega se že več let zaveda Metka Harej, ki je v Vipavski dolini vzpostavila čudovito agropodjetje Domače dobrote Metka.

Vsi izdelki, ki jih prodajajo v trgovini, so pripravljeni iz domačih vipavskih surovin. Nekaj jih pridelajo sami, sodelujejo pa tudi z lokalnimi kmeti. V preteklosti je Metka Harej povedala, da gre pri sodelovanju z lokalnimi kmetijami za reševanje drug drugega. Ona potrebuje lokalne surovine, kmetje pa se želijo rešiti kompostiranja zrelih in obtolčenih sadežev, ki jih ne bodo prodali. Tako je nastala simbioza sredi Vipavske doline, ki zdaj obsega že več kot dvajset lokalnih kmetij.

Izvirni domači pridelki Domače dobrote Metka
Foto: on dobrotemetka

Izvirni in domači izdelki, ki bodo navdušili tudi tebe

Izdelki so pripravljeni iz svežih surovin, so veganski, brez dodanega sladkorja, brez laktoze in brez glutena. In kaj lahko najdeš pri Domačih dobrotah Metka?

  • Marmelade
  • Sirne pomake
  • Sirupi
  • Sokovi
  • Kompoti
  • Omake
  • Zelenjavni namazi
  • Aromatizirana vina
  • Suho sadje

»Vipavska dolina je neskončno bogata z raznovrstnimi plodovi narave tekom celega leta in daje ogromno možnosti za pripravo inovativnih izdelkov,« poudarjajo in vabijo okuševalce k razvajanju brbončic z izvirnimi in domačimi izdelki. Na njihovi spletni strani najdeš tudi raznorazne recepte, seznam prodajnih mest po Sloveniji in seveda spletno trgovino, ki ti bo pomagala pri polnjenju domače hrambe. Ta bo od zdaj naprej dejansko domača.

Domače dobrote Metka
Foto: on dobrotemetka

Neurje s točo ni kos Metkini iznajdljivosti

Julijsko neurje, ki je prizadelo številne kraje po Sloveniji, se je dotaknilo tudi Metke in njenih sodelavcev širom Vipavske doline. Na svojem Facebooku redno objavlja novice o pridelkih in izdelkih, ki jih je pripravila za svoje sledilce. Ker si nihče ne želi metanja pridelkov stran, jih je pametno uporabiti hitro in izvirno. Pri tem na pomoč priskoči prav Metka Heraj s svojo trgovino in izdelki.

Domača slovenska vina
Foto: on dobrotemetka

Brez kakršnega koli dvoma je podjetje Domače dobrote Metka nekaj, kar je vredno podpreti tako ali drugače, saj s tem pomagamo tudi lokalnim kmetijam v prelepi dolini Vipave.

Prejšnji članekPozor! Teh živali na Jadranu se morate paziti…
Naslednji članekNič več mučenja! S tem trikom boste kuhano jajce takoj olupili

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.