Delavnica o energetski sanaciji stavb in uvajanju novih okoljsko prijaznih energetskih rešitev

Energetska učinkovitost je ena izmed strateških usmeritev razvoja Evrope in Slovenije ter zato eno od prioritetnih področij v novi finančni perspektivi 2014-2020. Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC d.o.o. iz Kranja je bila partner in koordinator dveh evropskih projektov s področja varčevanja z energijo in zmanjšanja izpustov CO2.

Evropska projekta ENSURE in LoCaRe, sta povezana z energetsko sanacijo stavb, uvajanju novih okoljsko prijaznih energetskih rešitev ter s tem večje ekonomske učinkovitosti v starih mestnih jedrih Gorenjske; Kranja, Radovljice, Škofje Loke in Tržiča. Ker so mestna jedra zaščitena za kulturne spomenike, sta projekta nastala v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Na delanici bodo predstavljene zaključki obeh projektov. Strokovnjaki bodo spregovorili o konkretnih ukrepih učinkovite rabe energije in možnostih uporabe obnovljivih virov energije v starih mestnih jedrih. Ob koncu delavnice bodo tudi odgovarjali na vaša vprašanja povezana z energetsko sanacijo stavb, predvsem v starih mestnih jedrih.
 
PROGRAM

  • Predstavitev ENSURE in LoCaRe, mag. Helena Cvenkel, namestnica direktorja BSC d.o.o.
  • Pogoji za energetsko sanacijo v zgodovinsko zaščitenih območjih, Mateja Hafner Dolenc s.p. Doma, Škofja Loka
  • Energetska sanacija stavb v starih mestnih jedrih, Medard Hafner, univ. dipl. ing, str., Biro Mikroklima s.p., Škofja Loka    
  • Posebnosti pri energetski sanaciji objektov kulturne dediščine, Dušan Remic univ.dipl.ing.grad., Grad Art, d.o.o., Ljubljana

Delavnica bo potekala v četrtek, 28.11.2013, ob 17.30 uri v Sokolskem domu, Mestni trg 17, v Škofji Loki. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.