Center sonaravne gradnje

Septembra 2017 je družba Gnezdo v sodelovanju z družbo JUB v Šentvidu v Ljubljani odprla prvi specializirani Center za sonaravno gradnjo v Sloveniji, ki na enem mestu ponuja vse naravne materiale za okolju in zdravju prijazno gradnjo in obnovo objektov. V njem graditeljem nudijo paleto izdelkov izključno iz 100-odstotno naravnih surovin, kot so naravne zidne barve, olja in voski, ilovnati in apneni materiali za gradnjo ter naravni izolacijski materiali in leseni podi. Ponudba zajema tako izdelke lastne blagovne znamke NATIVA kot širok nabor naravnih gradbenih izdelkov priznanih tujih in domačih dobaviteljev.

Izdelki NATIVA povezujejo naravo in tradicijo gradnje. Izdelani so iz naravnih surovin, ohranjajo naravno okolje in zagotavljajo zdrav življenjski prostor. Pri njihovi izdelavi se uporabljajo izključno naravna polnila in veziva. Izdelki so polno deklarirani in ne vsebujejo skritih sestavin.

 

Sonaravna gradnja je praktično sinonim za izboljšano kakovost bivanja, kar je dobra motivacija in izhodišče za marsikaterega graditelja. V družbi Gnezdo, ki deluje po načelih sonaravnosti že več kot desetletje, so skupaj z redkimi posamezniki orali ledino, ko je bilo ekološko gradbeništvo pri nas še v povojih. Poudarjajo, da naravni, lokalni in obnovljivi materiali zagotavljajo lepše, bolj zdravo in bolj čisto bivalno okolje.

 

Center bo v prihodnje prepoznaven tudi kot informativno in izobraževalno stičišče izvajalcev in uporabnikov, ki bodo v njem usvojili različne tehnike gradnje in nanašanja barv, spremljali novosti in spoznavali materiale za sonaravno gradnjo

 

Center sonaravne gradnje, ki je namenjen tako zasebnim kot poslovnim graditeljem, je odprt vsak delovnik od 8. do 18. ure, ob sobotah pa do 12. ure. Vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.