Biološke čistilne naprave Active – 100-% varna naložba, brez servisov

bio čistilna

Nakup čistilne naprave ni preprost. Poleg tega, da je treba izbrati napravo ustrezne velikosti, je treba pri odločitvi, katera je prava, upoštevati še več drugih kriterijev: od življenjske dobe naprave, zanesljivosti delovanja, do tega, ali je vzdrževanje preprosto in kakšni so stroški obratovanja.

Pred vami je nekaj razlogov, zakaj biološke čistilne naprave Active predstavljajo odlično izbiro.

Izdelava

Biološke čistilne naprave Active so izdelane iz visoko kvalitetnega PE-HD materiala s pomočjo vrtilne tehnike, z debelino stene 10-12 mm, ki zagotavlja izredno dolgo življenjsko dobo in odpornost na agresivne medije. Naprava je opremljena s pokrovoma DN200 in DN400, vhod in izhod iz naprave pa je zagotovljen s PVC cevmi premera DN125 ali DN160. naprava ima tudi priključek za zračno luknjo.

Biološke čistilne naprave so izdelane v skladu z Evropskim standardom EN 12566-3.

Delovanje čistilne naprave

Biološka čistilna naprava deluje na bazi aktivnega mulja in je namenjena prečiščevanju odpadnih voda do zakonsko dovoljene čistosti na izpustu prečiščene vode v naravno okolje. Postopek čiščenja deluje na principu oksidacije in sedimentacije:
– oksidacija je proces prečiščevanja organskih odpadkov z dodajanjem kisika s pomočjo kompresorja;
– sedimentacija je usedanje trdih delcev, ki se izločuje iz odpadne vode in se nalagajo v notranji konusni posodi za usedanje.

Prva stopnja prečiščevanja v prvi enoti je mehansko čiščenje, kjer se trdne snovi posedejo, medtem, ko olje, maščobe in lažji delci splavajo na površje. Od tam gre umazana voda v drugo enoto, kjer poteka biološko čiščenje. Gre za razgrajevanje organskih snovi. V tej enoti so posebni mikroorganizmi (aktivno blato), ki se prehranjujejo z umazanijo in jo tako razgradijo. V to enoto dovajamo tudi precejšnjo količino zraka, v katerem je tudi kisik, ki še dodatno pospeši delovanje mikroorganizmov. Druga enota deluje tudi kot usedalnik, kjer se voda še dodatno prečisti s posedanjem. Od tu pa je prečiščena voda speljana v ponikovalnico, v reko ali kam drugam nazaj v naravo.

Vgradnja

Naprava mora biti vgrajena strokovno in natančno. Prav takšno namestitev zagotavljajo strokovnjaki podjetja K&V Systems d. o. o., ki posebej poudarjajo, da je nakup biološke čistilne naprave Active pri njih 100-odstotno varna naložba, na servise pa lahko kar pozabite.

O podjetju

Voda je dragocen vir, ki je bistvenega pomena za našo skupnost, zlato naše prihodnosti in je neizbrisna ikona podjetja K&V Systems d.o.o., ki se s predanostjo postavlja v njeno varovanje in ohranjanje.

Tehnično in komercialno osebje podjetja vam zagotavlja hitro in strokovno svetovanje pri iskanju rešitev, izbiri izdelkov in hitri dostavi. “Pozitivni odzivi naših strank so razlogi, ki nas vsak dan motivirajo, da z večjo odgovornostjo stremimo k iskanju rešitev ter izboljšanju našega dela v korist naše družbe,” pravijo pri podjetju in vabijo, da jih obiščite tudi na njihovi spletni strani www.k1v.eu

čistilna naprava Active

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.