Bi uredili svojo delavnico?

Urejena delavnica in pospravljeno orodje
Urejena delavnica in pospravljeno orodje

Organizirana delavnica je nekaj, kar potrebuje vsak mojster. V teoriji je to seveda enostavno doseči, v praksi pa gre za izredno težko nalogo. Stvari se hitro umažejo, pospravljanje je oteženo, stvari letijo na vse strani in še mnogo drugega nam hodi naproti. Vedno pa se organizacija začne z rednim pospravljanjem, ki ga je dokaj enostavno doseči. Zakaj je pospravljanje orodja tako pomembno v vsaki delavnici? V prispevku izveste 5 glavnih razlogov za urejeno delavnico in kako jo doseči.

Hitro in enostavno iskanje orodja

Vse orodje mora biti na dosegu roke, to je glavno pravilo. Orodje mora biti lično zloženo in na primernem mestu, kjer ga je enostavno najti in doseči. Najboljši način organizacije orodja je seveda po njegovi funkciji, kar pomeni združevanje orodja za iste naloge in uporabo.

Orodju se bo podaljšala življenjska doba

Mnogi niti ne pomislijo na življenjsko dobo orodja, če to ni shranjeno in pospravljeno, kot mora biti. Včasih tudi življenjska doba orodja ne pomaga, če orodja nikjer ne najdemo. Temu se lahko preprosto izognemo z urejeno in pospravljeno delavnico, kjer bo orodje zloženo tako, kot mora biti.

Prihranili bomo svoj čas

Glavni razlog je vsekakor naš čas, ki mu lahko prištejemo še mirno vest. Iskanje orodja je pogosto dolgotrajno in od nas zahteva kar nekaj obrabe živcev. Iskanje orodja v nepospravljeni delavnici zahteva svoj čas, ki pa ga pri določenih opravilih in v življenju preprosto ni. Zakaj bi porabljali čas za iskanje v nedogled, če je lahko orodje pospravljeno na jasnem mestu.

Ustvarili bomo več prostora za še več orodja

Vsak mojster si želi veliko orodja, a včasih mu tega ne dovoljuje sam prostor. Pospravljeno orodja in urejena delavnica bosta to zlahka omogočila, saj se bo kar naenkrat pojavilo ogromno novega prostora. Sanje vsakega mojstra so uresničene, do njih pa lahko dostopa s paneli za orodje in obešali.

Paneli za orodje in obešala za orodje

Paneli za orodje in obešala za orodje so najboljši način urejenosti

Za praktično shranjevanje in pospravljanje orodja so najboljši kar paneli za orodje. Raznolike velikosti bodo primerne za vsako delavnico in za vsako orodje. Moč jih je montirati horizontalno in vertikalno, s kovinsko izdelavo pa so trpežni, vzdržljivi in hkrati fleksibilni ter prilagodljivi. Perforirana površina omogoča enostavno namestitev in prilagajanje obešal za orodja, ki so prav tako ključni kot sami paneli. Obešala za orodje je najbolje kupiti kar v kompletih, saj lahko tako zajamemo najširšo vsebino samih obešal. V kompletu lahko najdemo:

  • držala za ključe in izvijače,
  • kavlji s kljukami, nosilni kavlji, kavlji z vzmetno sponko, kavlji pod kotom in
  • cevna držala, skodelična držala.

Svojo delavnico lahko uredite z izdelki iz spletne trgovine Kataloška prodaja. V njihovi bogati ponudbi boste našli številke priročne izdelke, ki bodo vašo delavnico spremenili v urejeno oazo.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Prejšnji članekFinančne spodbube za gradnjo ničenergijskih stavb znova aktualne
Naslednji članekVinarji, ste že prijavili zaloge vina?
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.