Ambient Ljubljana se odpre jutri

Jutri odpira vrata na Gospodarskem razstavišču 24. Ambient Ljubljana – sejem pohištva. Na največji razstavi notranje opreme z zadnjimi trendi v regiji med Milanom in Dunajem se predstavlja 209 podjetij iz 21 držav.

Poseben poudarek je tokrat namenjen italijanskemu oblikovanju: prvi dan z okroglo mizo Izkušnja Italijanskega oblikovanja z uglednim oblikovalcem in arhitektom Simonom Michelijem ter s posebno razstavo znanih italijanskih blagovnih znamk s področja oblikovanja vse dni sejma.

Razstavne programe, na katerih se predstavljajo vse vrste pohištva, svetila, dekorativne tkanine, razni dodatki idr., kot dodana vrednost dopolnjujejo tematske razstave. Združenje lesne in predelovalne industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije pa je skupaj s partnerji pripravilo strokovna srečanja.

Razstave 24. Ambienta Ljubljana 

Okuse, trende in kombinacije na razstavah, kjer se srečujejo preteklost, večna klasika in zadnji kreativni trendi, je mogoče primerjati na razstavah: 

 • Razstava italijanskega dizajna Made in Italy
 • Deset najboljših ( Top 10 ) – razstava nagrajenih izdelkov, ki jih izbere posebna mednarodna komisija in se lahko pohvalijo s posebnimi oblikovalskimi dosežki na področju funkcionalne, tehnološke ter likovne kakovosti
 • Top ideje – borza oblikovanja – razstava domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev
 • Niko Kralj – pohištvo iz teaka Vpogled v slovensko oblikovanje pohištva v prvih dveh tretjinah 20. stoletja – razstava slovenskega pohištva, med njimi Jožeta Plečnika, Viktorja Naglasa, Nika Kralja idr., v sodelovanju z Oddelkom za zgodovino in uporabno umetnost Narodnega muzeja Slovenije in Društvom oblikovalcev Slovenije
 • Les je nenadomestljiva dobrina človeštva
 • Razstava Oddelka za lesarstvo, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani.

Strokovna srečanja

 • (Dvorana Urška, sreda, 2. oktober 2013 ob 10.30 uri, organizator: Društvo inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana).

  Možnosti izboljšav na področju sledljivosti lesa in varnosti pri delu , strokovno predavanje

 • Okrepitev razvojnih dejavnosti je pogoj za izhod iz krize, konferenca (Dvorana Urška, sreda, 2. oktober 2013 ob 12.00 uri, organizator: Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS s partnerji).
 • 3. Razvojni dan gozdno-lesnega sektorja, konferenca (Dvorana Urška, četrtek, 3. oktobra 2013 ob 10.30 uri, organizator: Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS s partnerji).

Prenovimo in osvežimo stanovanje v bloku, je naslov letošnjega 6. Arhitekturnega dialoga – arhitekturnega svetovanja, ki na podlagi v naprej pripravljenih rešitev poteka v sodelovanju s študenti ljubljanske Fakultete za arhitekturo, Delove priloge Deloindom ter Gospodarskega razstavišča.

Sejem je odprt od torka do sobote od 10.00 do 20.00 ure, v nedeljo od 10.00 do 18.00 ure. Cena redne vstopnice je devet evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.