ALTA prevzema upravljanje skladov ALPEN Invest

Družba za upravljanje ALTA Skladi je z Alpen Invest podpisala pogodbo o prenosu upravljanja vzajemnih skladov, s katerimi upravlja Alpen Invest. S tem je bil izpolnjen tudi prvi pogoj za prenos desetih vzajemnih skladov Alpen na družbo ALTA Skladi. Soglasje k poslu morata dati še slovenska Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) in hrvaška HANFA, zaključek transakcije pa je pričakovati do konca leta 2016.

Družba ALTA Skladi že sedaj upravlja z 20 vzajemnimi skladi, nabor naložbenih priložnosti za vlagatelje pa se bo s prevzemom upravljanja vzajemnih skladov Alpen še dodatno povečal. ALTA Skladi bo tako še dodatno utrdila svoj položaj na mestu največje slovenske nebančne oziroma nezavarovalniške družbe za upravljanje. »Za vlagatelje, ki varčujejo v vzajemnih skladih Alpen, zaradi prevzema ne bo nobenih sprememb. Bo pa za njihovo premoženje po novem skrbela še veliko večja ekipa izkušenih strokovnjakov. Skupno je namreč v celotni skupini ALTA že skoraj 100 zaposlenih, naši upravljavci premoženja oziroma vzajemnih skladov pa so v zadnjih letih prejeli tudi številne nagrade. Število strank ALTE se bo po zaključenem prevzemu in ob upoštevanju dosedanjih trendov povečalo na preko 100.000. Že pred leti smo se odločili, da želimo izstopati iz povprečja, zaradi česar vedno stremimo k temu, da našim vlagateljem ponudimo najboljšo možno storitev. Podobno kot vlagatelji v ALTI, se bodo tudi vsi, ki so doslej varčevali v vzajemnih skladih Alpen, s svojimi vprašanji lahko kadarkoli obrnili na naše investicijske svetovalce,« je ob podpisu dogovora povedal Tomaž Dvořak, izvršni direktor družbe ALTA Skladi.


»V industriji upravljanja premoženja je ekonomija obsega ključnega pomena, konsolidacija pa je tudi v Sloveniji neizbežna. Tudi Slovenci se vedno bolj zavedamo pomena postopnega varčevanja, pa naj si bo za pokojnino, nakup nepremičnine, izobrazbo otrok ali zgolj za zlato rezervo.  Ena od najboljših poti za uresničitev teh ciljev so prav vzajemni skladi, tudi v ALTI pa opažamo, da se vedno več vlagateljev odloča za sklenitev varčevalnih načrtov, kot je denimo ALTA BABY. To je tudi eden od razlogov, zakaj smo pred kratkim prenovili našo spletno aplikacijo e-Skladi, preko katere lahko vlagatelji kadarkoli dostopajo do svojih naložb, si ogledajo stanje portfelja, podatke o posameznih skladih in transakcijah ter druge aktualne informacije,« še pravi Dvořak.

 

»ALTA Skupina, pod okriljem katere poslujeta ALTA Skladi ter borznoposredniška družba ALTA Invest, je bila že sedaj največja nebančna finančna skupina v Sloveniji. S prevzemom skladov Alpen pa bomo naš položaj še utrdili. Poleg največjega slovenskega borznega posrednika, ki je samo v lanskem letu sklenil 158.000 borznih poslov v skupni višini 2,8 milijarde evrov, se bomo po transakciji še utrdili kot eden izmed največjih slovenskih upravljavcev premoženja. Po trenutnih ocenah bo imela ALTA po zaključeni transakciji v upravljanju med 350 in 400 milijoni evrov sredstev, skupno premoženje vseh naših strank pa se bo približalo trem milijardam evrov,« je ob podpisu pogodbe povedal Simon Mastnak, predsednik upravnega odbora družbe ALTA Skladi in izvršni direktor ALTA Skupine.

 

»Že ob ustanovitvi ALTE smo si zadali, da želimo biti konsolidator in imeti vodilno vlogo na slovenskem trgu kapitala. V zadnjih šestih letih smo tako že uspešno zaključili prevzem dejavnosti borznega posredništva Banke Koper, Unicredit banke, Gorenjske banke, Argonosa in Primorskega finančnega centra Interfin, prevzeli pa smo tudi družbo za upravljanje DUS Krona. ALTA je v zadnjih letih številnim uspešnim slovenskim podjetjem tlakovala pot do trga kapitala, skupno pa smo doslej na borzi za slovenska podjetja zbrali že krepko preko pol milijarde evrov sredstev,« je povedal Aleš Škerlak, izvršni direktor ALTA Skupine.

»Oglasno sporočilo«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.