Ali znamo varčevati z energijo?

Kako lahko doma varčujemo z energijo? Kateri so koristni nasveti za večjo energetsko učinkovitost? Katere obnovljive vire energije lahko uporabimo?

Aktualne nasvete o energetski učinkovitosti bodo podali na veliki okrogli mizi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, iz direktorata za energijo na Ministrstva za infrastrukturo in prostor vodja sektorja za učinkovito rabo in obnovljive vire energije mag. Mojca Vendramin, župan Občine Šentrupert Rupert Gole, direktorica in glavna urednica Energetika NET Alenka Žumbar Klopčič, direktorica podjetja Plastika Skaza Tanja Skaza, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenija Aleksandra Gradišek indirektor podjetja JUB Sašo Kokalj. Okrogla miza bo potekala na svetovni dan Zemlje v torek, 22. aprila 2014, ob 18. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih Jub Design studia (Dol pri Ljubljani 28).

Razpravljali bomo o vprašanjih, kot so, kakšne so človekove pravice do čistega okolja, kako so lahko občine povezane z ekologijo, kako tudi občane vključiti v projekte varčnosti in kako se lahko podjetja odločajo za varčevalne ukrepe. Okrogla miza, ki jo bo vodila mag. Andreja Jernejčič Vizjak, predstavlja uvod v številne delavnice in predavanja v sklopu Zelenega tedna v Srcu Slovenije.

V nadaljnjih dneh pa bo organiziranih tudi več vsakodnevnih dogodkov, od predavanj do delavnic. Potekali bodo v Energetski pisarni Srca Slovenije, kjer bo osrednja tema učinkovita raba energije (energetska učinkovitost) in obnovljivi viri energije. Sreda, 23. aprila, bo tako namenjena učencem prvih razredov osnovnih šol in predšolskim vrtčevskim skupinam, četrtek, 24. aprila, osnovnošolcem, popoldne ob 16. uri pa bo organizirano predavanje o barvnih trendih. V petek, 25. aprila, in v soboto, 26. aprila, bodo potekala koristna predavanja o energetski učinkovitosti za širšo javnost ter animacijske delavnice za otroke. V petek bodo potekale ob 17. in 18. uri, v soboto pa ob 9., 10. in 11. uri. V sklopu teh delavnic bo mogoč tudi nakup lokalno pridelane hrane.

Zeleni teden Srca Slovenije organiziramo Razvojni center Srca Slovenije, podjetje JUB in Občine Dol pri Ljubljani, Ivančna Gorica, Litija, Mengeš, Šentrupert in Šmartno pri Litiji. Financiran je s strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.