10 razlogov, da se odločimo za lokalno prezračevanje

Side view portrait of a single happy woman relaxing sitting on the bed of an hotel room or home
Foto: AntonioGuillem iz iStock

Lokalni prezračevalni sistemi so v slovenskih gospodinjstvih in stavbah vse bolj pogosti. Zakaj? V veliki meri zato, ker ponujajo številne prednosti z izboljšanjem kakovosti zraka, varovanjem zdravja, ohranjanjem prostorov in še in še. Izbira lokalnega prezračevalnega sistema je seveda odvisna od posebnih potreb in procesov v samem objektu, obstaja pa 10 razlogov, zakaj se najpogosteje odločimo za lokalno prezračevanje.

Želimo si izboljšanja kakovosti zraka

Lokalni prezračevalni sistemi so zasnovani za odstranjevanje onesnaževalcev, kot so prah, hlapi ali onesnaževala, pri viru, kjer nastanejo. Ta ciljni pristop pomaga ohranjati boljšo kakovost zraka v prostorih.

Izboljšati si želimo zdravje in počutje

Eden glavnih razlogov za uporabo lokalnih prezračevalnih sistemov je zaščita zdravja in počutja. Z zajemanjem in odstranjevanjem škodljivih snovi neposredno pri izvoru ti sistemi zmanjšujejo tveganje, da bi zaposleni vdihavali ali bili izpostavljeni nevarnim snovem.

Zmanjšanje količine onesnaževalcev v zraku

Lokalno prezračevanje preprečuje širjenje onesnaževalcev po prostoru, kar je lahko še posebej pomembno pri strupenih, nalezljivih in zdravju škodljivih snovi. Enako je pri industrijskih poslopjih, kjer se z lokalnim prezračevanjem zmanjšuje tveganje navzkrižne kontaminacije.

Izboljšano udobje v notranjosti

V nekaterih primerih lahko lokalni prezračevalni sistemi izboljšajo udobje delavcev z odstranitvijo odvečne toplote, vonjav ali trdnih delcev, zaradi česar je delovni prostor prijetnejši.

Energetska učinkovitost

V primerjavi s centraliziranimi prezračevalnimi sistemi ali prezračevalnimi sistemi za celotno zgradbo so lahko lokalni prezračevalni sistemi bolj energetsko učinkoviti, ker se osredotočajo na določena področja ali procese in zmanjšujejo energijo, potrebno za kroženje zraka.

Prihranek pri stroških

Lokalno prezračevanje je lahko stroškovno učinkovito, saj ne zahteva toliko infrastrukture in vzdrževanja kot centralizirani sistemi. Poleg tega lahko v določenih situacijah zmanjša tudi potrebo po osebni zaščitni opremi.

Želimo si prilagodljivosti in fleksibilnosti

Lokalni prezračevalni sistemi so zelo prilagodljivi in ​​prilagodljivi različnim industrijskim ali delovnim potrebam. Oblikovani so lahko tako, da ustrezajo določenim procesom ali delovnim postajam.

Ne želimo motiti s hrupom

Nekateri lokalni prezračevalni sistemi so zasnovani tako, da delujejo tiho, kar je lahko pomembno v okoljih, kjer je treba raven hrupa ohraniti na najnižji možni ravni.

Nadzor emisij v določenih industrijah

Industrije, ki proizvajajo emisije ali onesnaževala kot del svojih procesov, pogosto uporabljajo lokalne prezračevalne sisteme za zajemanje in nadzor teh emisij, preden se sprostijo v ozračje, kar zmanjšuje vpliv na okolje.

Ohraniti želimo notranjo opremo

Odstranjevanje onesnaževalcev pri izvoru lahko podaljša življenjsko dobo pohištva, opreme in strojev s preprečevanjem kopičenja jedkih snovi. S tem lahko vplivamo na življenjsko dobo in posledično na denarnico, ki bi morala to opremo kupiti prej, kot sicer.

warm bed with sunshine from outside.
Foto: JaCZhou iz iStock

O lokalnem prezračevanju Hansen

Lokalni prezračevalni sistemi HANSEN so plod evropskega znanja, uporabljajo pa se za prezračevanje hiš ter poslovnih ali delovnih prostorov. Izredno dobro se obnesejo tudi v počitniških objektih, saj vzdržujejo primerno raven vlage, odpravljajo zatohlost v prostorih in preprečujejo škodo na pohištvu in opremi.

Lokalni prezračevalni sistem odlikujejo 15 cm dolga keramična kocka, enostavno čiščenje in izredna prilagodljivost za potrebe posamezne situacije. Izdelki so primerni za vgradnjo v zidno odprtino širine 100 in 160 mm, nudijo možnost žične in brezžične povezave ter možnost upravljanja več enot hkrati. Vgrajen imajo filter zraka ter senzor vlage, obenem pa omogočajo tiho delovanje. Ob vgradnji parnega števila naprav (denimo po 2, 4 ali 6)ste upravičeni do subvencije EKO SKLAD.

Lokalno prezračevanje Hansen
Lokalno prezračevanje Hansen Foto: on tersus

Izberite lokalno prezračevanje tudi vi

Seveda ne gre brez ponujene rešitve, ki bo tudi vam omogočila vstop v bolj zdrav in kakovosten prostor. Izkušeni sodelavci podjetja Tersus, d. o. o. vam bodo pomagali pri izbiri, nakupu in montaži lokalnega prezračevanja.

tersus@siol.net | 080 11 05 | Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Prejšnji članek10 vrtnarskih trikov, ki dejansko delujejo
Naslednji članekFenomen v Sloveniji: Cene izdelkov v trgovinah množično upadajo, nekaterim tudi za 50 odstotkov!
logo Tersus
tersus@siol.net|080 11 05| Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.