VIDEO: Vrhunski trik za popravilo zadrge v le nekaj minutah

Zadrga na hlačah.
Foto: Somrakjendee iz iStock

Če vam na oblačilih, čevljih ali torbi odpove zadrga, imate tri možnosti – zavrzite jo, odnesite jo nekomu, da jo zamenja za plačilo, ali pa se vzamete v svoje roke in zadevo popravite.

Kratek videoposnetek ima več kot 12 milijonov ogledov in to z dobrim razlogom. V njem boste natančno videli, kaj morate narediti, da popravite zadrgo, ki ne deluje več pravilno oziroma se noče zapreti.

Oglejte, si to hitro in enostavno rešitev:

Fix a Zipper that Doesn't Close

Nekaj zanimivosti

Zadrga je mehanizem, ki je sestavljen iz dveh zobčastih zapiralnih verižic (zapenjač), ki ju mehanično spenjamo ali odpenjamo z drsnikom in na tak način združimo oziroma ločimo dva ločena kosa blaga ali podobnega upogljivega materiala. Vsaka verižica se konča s končnikom, ki preprečuje, da bi drsnik zdrsnil z njiju.

Po navadi se zadrga uporablja na hlačah in na sprednjem delu oblačil, kot so jopica, bluza, bunda, jakna, anorak. Izjemoma se uporablja tudi za spoje drugih delov tekstila, ki niso namenjeni obleki. Tudi nekatera obuvala imajo zadrgo – škornji in moderni čevlji.

Pokvarjena zadrga.
Foto: Zmaj88 iz iStock

Poznamo zadrge, ki imajo kovinske zobce in zadrge, ki imajo plastične. Nekoč, ko zadrge še niso izumili, so njeno funkcijo opravljali gumbi, vezalke, pasovi in trakovi. Plastično zadrgo je sicer izumil slovenski inovator in izumitelj Peter Florjančič, navaja wikipedia.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekZakaj kupiti toplotno črpalko DAIKIN pri monterju, ki sodeluje z uvoznikom E2E?
Naslednji članekČiščenje straniščne školjke je zaman, če delate ti dve napaki

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.