Veste, kateri kruh je najboljša izbira in kateremu se morate izogibati!?

Hlebci kruha na policah..
Foto: senkaya iz iStock

Kruh je sestavni del prehrane skoraj vsakega človeka. Tudi če pazite na postavo, verjetno ne morete brez kruha – zato izberi bolj zdrave različice, kot je naprimer polnozrnati kruh. Strokovnjaki namreč pravijo, da odrasel človek potrebuje dve do štiri rezine kruha na dan in da je lahko del zdrave prehrane, vendar le, če ga pravilno izberete. Dietetičarka Susie Burrell je razkrila, kateri kruh je najbolj zdrav in katerega bi se morali izogibati.

Kruh iz polnovrednih žitaric

»Vsekakor najboljša različica kruha, a odrežite manjšo rezino in paziti, koliko žitaric vsebuje. Več kot jih je, bolje je za nadzor ravni glukoze v krvi,« poudarja Burrellova. Omenjeni kruh je zelo dober za prebavila in je bogat s hranili, vendar naj vas to ne zavede, saj ima enako kalorij kot ostali.

Kruh.
Foto: Jonathan Pielmayer iz Unsplash

Integralni kruh

Njegova velika prednost je, da je bogat z vlakninami. »Če ne prenašate žit, je integralni kruh druga najboljša možnost, pravi dietetičarka. Integralni kruh vsebuje veliko več vlaknin kot beli kruh, vsebuje pa tudi minerale, kot so magnezij, cink in kalij.

Kruh z dodanimi vrednostmi

Kupite ga lahko skoraj v vsaki trgovini, na prodajnih policah zdrave hrane je. Vsebuje vse v enem, od žitaric, vlaknin, vitaminov in dobrih maščob. »Če je videti kot bel kruh, je še vedno bel kruh z dodatkom ‘zdravih’ vrednosti. To je nepotrebna izguba denarja,« opozarja dietičarka.

Prelomljen kos kruha.
Foto: congerdesign iz Pixabay

Beli kruh

Čeprav ga ljudje najpogosteje kupujejo, je to najslabša možnost. »Beli kruh se najhitreje prebavi in ​​dvigne raven glukoze v krvi, kar pa ni dobra izbira. Če otroci nočejo jesti polnozrnatega kruha, jim ne kupujte belega kruha, ker dokler ga boste kupovali, ga bodo jedli in se ne bodo mogli navaditi na druge možnosti, »še poudarja Susie Burrell.

Urednik portala MojPrihranek

VIRDaily Mail
Prejšnji članekAli so ekološka vozila res tako zelena?
Naslednji članekKako pogosto zamenjati deske za rezanje in kako očistiti desko za rezanje?

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.