S preprostim načrtom iz rdečih številk, hkrati prihranila! »V 10-tih mesecih sem odplačala 18 tisočakov dolga«

Dekle govori v kamero.
Foto: TikTok

Sodeč po objavi družabnem omrežju TikTok je Rebecca iz ZDA v samo 10 mesecih uspela odplačati 18.000 evrov dolga, s tem načinom pa celo dodatno privarčevala. Mladenka je namreč razkrila, da je vse to dosegla po zaslugi knjige, ki ji jo je podaril stric.

Knjiga ji je razširila obzorja

»Ko sem bila stara 21 let, mi je stric dal knjigo z naslovom Total Money Makeover, ki govori o odplačevanju dolgov in iskanju finančne svobode. Ko jo je prebrala, sem uporabila pravila, kako zlahka nadzorovati denar,« pojasnjuje in dodaja, da se je začela držati omenjenih pravil.

Žepni računalnik in privarčevan denar.
Foto: Bru-nO iz Pixabay

Nekaj nasvetov

V tistem trenutku je imela Rebecca 18.000 evrov dolga, ki ga je bila odločena poplačati. Najprej je vse svoje dolgove spravila na papir, nato začeti odplačevati najmanjšega in šele na koncu je prišlo na vrsto poplačilo največjega. Naslednji cilj je bilo prihraniti 3-6 mesecev pri mesečnih stroških. Torej, zapisala je na papir vse, za kar je porabila denar v enem mesecu in naredite seznam prioritet. A vendar se morate držati danega proračuna, saj le tako ne boste zapravljali denarja za nepotrebne stvari.

Omenila je tudi, da je ena od vrst varčevanja, da nekaj denarja daste na stran, najbolje na banki, saj tako ne boste zlahka dostopali do njega, poleg tega pa boste dodatno zaslužili z obrestmi. Vsi imamo pogosto potrebo v trenutku nekaj kupiti, zato nenadzorovano zapravljamo in gremo celo v minus na računu. Treba se je ustaviti, razmisliti o prihodnosti in denar dati na stran. To je bolje kot iskati takojšnje zadovoljstvo.

Po nasvetu dekleta avtomatizirajte prenos sredstev na drug račun, ki ga boste uporabljali za varčevanje. To najlažje storite s trajnim nalogom. Takoj, ko prispe plača, nakažite na drug račun. Tako jo boste rešili neboleče, o tem ne boste razmišljali, poleg tega pa boste prihranili, sklene.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekSejem MEGRA gradi trajnostne uspehe
Naslednji članek7 učinkovitih načinov za hitro čiščenje žaluzij
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.