Priprava robotske kosilnice na zimo

Priprava robotske kosilnice na zimo
Priprava robotske kosilnice na zimo

Robotske kosilnice se morajo v hladnejših dneh skriti pred mrazom, pripraviti na zimovanje in novo sezono. Ker trave ne bo več potrebno kositi, je treba poskrbeti le še za vašo robotsko kosilnico. Pri sami pripravi kosilnice na zimo je kar nekaj korakov, ki jih je potrebno opraviti pred zimskim spanjem robotske kosilnice. V nadaljevanju najdete navodila za pripravljanje robotske kosilnice na zimo in odgovor na vprašanje o tem, zakaj kosilnica mora počivati.

Robotska kosilnica mora čez zimo počivati

Ko se temperature pričnejo počasi spuščati je že potrebno nekoliko razmisliti o pripravi kosilnice na zimo. Takoj ko nastopi čas za zadnjo košnjo oziroma temperature padejo pod ničlo je čas za pospravljanje kosilnice. Pospravljena bo do prve košnje, ki bo na vrsti spomladi.

Robotske kosilnice so na voljo v več različicah in zmogljivostih. To omogoča različne priprave na zimo, ki so napisane v navodilih vsake kosilnice. Kljub temu pa so nekateri koraki popolnoma enaki pri sleherni robotski kosilnici in prav te najdete v prispevku. Kateri koraki so najbolj pomembni pri shranjevanju robotske kosilnice čez zimo?

  • Napolnite baterijo robotske kosilnice
  • Izklopite ter vklopite določene funkcije
  • Preverite njeno stanje
  • Poskrbite za polnilno postajo, če jo imate
  • Shranite robotsko kosilnico
Zimovanje robotske kosilnice
Zimovanje robotske kosilnice

Koraki shranjevanja robotske kosilnice

Vsake izmed zgornjih korakov je ključen pri pospravljanju robotske kosilnice čez zimo. Prav tako je vsak korak odvisen od določene vrste kosilnice. Prvi korak je napolnjenost baterije do maksimuma, saj se bomo s tem izognili globokemu izpraznjenju baterije in posledičnim težavam. Drugi korak je vključitev oziroma izključitev določenih funkcij robotske kosilnice. Izključite avtomatsko košnjo, če jo ima vaša kosilnica vključeno ter aktivirajte blokado, ki bo onemogočila samodejni vklop naprave. Tretji korak je preverjanje stanja naprave, kjer se preveri njena poškodovanost in obrabljenost. V kolikor najdete vidne poškodbe ali obrabo, se obrnite na svojega strokovnjaka. Če ni težav potem odlično, a vseeno poskrbite za svojo robotsko kosilnico in jo očistite. Tako bo lahko robotska kosilnica spomladi enostavno delovala. Četrti korak je skrb za polnilno postajo v kolikor jo imate. Zadnji korak pa je pospravljanje robotske kosilnice čez zimo. Pri shranjevanju se odločite za suh in ne preveč mrzel prostor.

Robotska kosilnica mora biti pripravljena na naslednjo sezono
Robotska kosilnica mora biti pripravljena na naslednjo sezono
Prejšnji članekV novembru do gratis termostata, nižjih stroškov ogrevanja in večjega udobja
Naslednji članekTest otroških varnostih sedežev zima 2021
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.