Radiatorjev ne prekrivajte

Omogočite prosto pot zraku mimo ogrevalnih teles, kot so radiatorji in konvektorji, ter se na ta način izognite nepotrebnim toplotnim izgubam in prihranite pri stroških za ogrevanje.

Ko nastopijo nizke temperature, je aktualno vprašanje, kako prihraniti pri stroških za ogrevanje. Včasih je potrebno zelo malo, da povečamo učinkovitost ogrevalnega sistema in zmanjšamo nepotrebne toplotne izgube.

Ali veste, da morajo biti radiatorji in druga grelna telesa prosta in ne prekrita z brisačami, zavesami, omarami in drugimi predmeti? Okoli grelnih teles morate pustiti zraku prosto pot, da lahko kroži. S tem omogočite lažji prenos toplote iz radiatorja na zrak v prostoru. To je preprost, učinkovit nasvet, s katerim lahko preprečite nepotrebne toplote izgube in višje stroške za energijo.

S prekrivanjem radiatorjev z zavesami, pohištvom in drugimi predmeti, ne le, da preprečite vročemu zraku, da zaokroži po prostoru, ampak s tem lahko povečate porabo energije za ogrevanje do 40 odstotkov, saj prej navedene ovire delujejo kot toplotni ščit.

Prav tako ne pozabite odzračiti radiatorjev, saj zračni žepi, ki se ustvarijo v radiatorjih, preprečujejo kroženje tople vode in tako upočasnijo segrevanje radiatorjev. Tudi to, da so radiatorji čisti, brez prahu, pripomore k temu, da hitreje ogrejemo prostor z manjšimi toplotnimi izgubami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.