Odstraniti plesen okoli kadi? Nič lažjega

Ob stalni izpostavljenosti vlage se v kopalnici in še posebno če imamo slabo prezračevanje, se razvije plesen. Najpogosteje se razvije na robu kadi, tuš kabine in umivalnika. Z nekaj spretnosti jo lahko učinkovito odstranimo.

Da bi se znebili plesni in preprečili, da bi se kmalu znova pojavila, moramo odstraniti plesnive dele in dobro razkužiti površine.

Kaj potrebujete?

  • Kis za vlaganje,
  • prazno pršilko,
  • nekaj vode,
  • olfa nožek,
  • silikon,
  • pištolo za silikon,
  • univerzalno čistilo za steklo,
  • papirne brisačke.

Postopek:

V pršilki zmešajte kis in vodo v razmerju 1:1.

Najprej se lotite odstranjevanja plesnivega silikona. Dotrajan silikon bo kar sam odstopil in ga boste brez večjih težav odstranili, sicer pa si pri odstranjevanju lahko pomagajte z olfa nožkom ali namesnkim nožkom, ki se ga dobi v trgovinah s tehničnim materialom.

Po ploščicah in fugah razpršite mešanico kisa in vode ter pustite nekaj časa delovati. Namesto tega lahko uporabite tudi sredstvo za dezinfekcijo površin. Očistite fuge in ploščice plesni ter dobro osušite.

S pištolo za silikon bogato nanesite nov sloj silikona. Pazite, da zaprete stik med kadjo in ploščicami v celoti. Raje nanesite nekaj več silikona kot premalo.

Silikon boste lepo zgladili , če ga boste popršili s sredstvom za čiščenje stekla in kar s prstom potegnili po silikonu. Odvečni silikon sproti brišite v papirnate brisačke. Prst lahko tudi sproti namakate v vodo, v katero ste kanili nekaj čistila za pomivanje posode.

Rezultat bodo lep bel rob kadi in o plesni ne bo več ne duha ne sluha.

Da bi preprečili ali vsaj zmanjšali možnost nastanka plesni, zagotovite ustrezen sistem prezračevanja, oziroma po tuširanju vsakič obrišite rob kadi.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekSanacija kapilarne vlage v zidu in Sanacija vlage v stari hiši
Naslednji članekKuhinje NOLTE prepričajo z elegantnimi linijami
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.