Najboljša zaščita pred vlomilci

Poletje je čas dopustov, ko svoje domove zapustimo nezavarovane. Če ne živimo s starimi starši, ki poskrbijo za to, da hiša ni prazna, se lahko zgodi, da postanemo žrtev ropa. Ne smemo pa seveda pozabiti, da do ropov pride tudi podnevi, ko nas je večina v službi. Kako se zavarovati pred potencialno praznimi predali?

Velik, lajajoč pes

Ta izbira je seveda najboljša za takrat, ko ste v hiši. Velik pes, ki rad laja, bo potencialne vlomilce odvrnil od poskusa ropa, je pa treba vzeti v zakup tudi to, da zna prestrašiti poštarje in goste.

Velik pes

Varnostne kamere

Spretni vlomilci jih bodo sicer znali onesposobiti, vendar so vseeno odlična preventiva, saj že njihova prisotnost povzroči dvom. Na voljo imate veliko različnih vrst kamer, tako da lahko izbirate, katera je najboljša za vaš dom.

Mehanske zaščite oken in vrat

Protivlomna vrata so odlična zaščita pred vlomilci. Če obnavljate stanovanje ali hišo, dobro premislite o naložbi v njih. Rešetke na kletnih oknih prav tako preprečujejo vlom. Poleg tega so koristne tudi varnostne ključavnice, utrjeni podboji in varovalne folije.

Ne objavljajte slik z dopusta na svojih družbenih omrežjih

Družbena omrežja, kot sta Facebook in Instagram, so raj za tatove. Ko na svojem Facebook profilu objavite sliko z morja, oni vedo, da niste doma in je vaša hiša prazna. Zato ne objavljajte slik na dopustu, ampak počakajte, da se vrnete domov.

Par, ki se slika v vodi

Sosedi so vaši najboljši prijatelji

Kadar ste na dopustu, se dogovorite s sosedi, da praznijo vaš poštni nabiralnik. Prav tako jih prosite, da občasno prižgejo vašo televizijo ali radio, da bodo vzbudili vtis, da ste še vedno doma. Če ste v dobrih odnosih s sosedi, bodo ti takoj opazili, da v vaši hiši nekaj migota, ko vas ne bo doma in bodo tako pravočasno poklicali policijo.

Pred vhod namestite čevlje v veliki številki

Enostaven trik, ki daje vtis, da v vašem stanovanju živi visok moški, s katerim se ne bi radi spopadli. Predvsem uporabno za stanovanja, v katerih živijo samo ženske, ki imajo običajno manjše noge in posledično tudi čevlje.

Velik čevelj

Dragocenosti pospravite v sef

Če imate doma veliko dragocenosti, premislite o najemu sefa za čas dopusta. Sef imate sicer lahko tudi doma, vendar pri tem pazite, da gre za vgradni sef, saj bodo premičnega tatovi enostavno vzeli s seboj.

Luči na senzor

Odlična izbira tako za preprečevanje vlomov kot za lažje osvetljevanje. Okoli hiše namestite luči, ki se bodo prižgale, ko boste prišli v njihovo bližino. Na ta način boste sebi olajšali življenje, saj se boste hitreje znašli okoli hiše, prižgane luči pa bodo tudi opozorile na morebitne nepridiprave.

Prejšnji članekPohištvo iz ratana za dom in vrt
Naslednji članekNe zamudite: Eko sklad ponuja 100-odstotne subvencije, količine so omejene

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.