Kako zakuriti kres v nekaj korakih? (VIDEO)

Close up of male hands making a fire with flint and steel in the wild. Outdoor adventure, tourism concept
Foto: LanaStock iz iStock

Prvi maj je tu, vi pa se sprašujete, kako zakuriti kres v le nekaj korakih? Za vas smo pripravili hiter in enostaven vodič, vključno z video navodili, za kurjenje kresa in manjših ognjev. Srečno in varno!

Preberite tudi: Teh 9 pravil se morate držati pri kurjenju kresa.

Kako zakuriti kres?

Kurjenje kresa je vsekakor zabavna izkušnja, vendar se je treba zavedati, da mora biti to početje varno in odgovorno. V nadaljevanju najdete vodič za kurjenje kresa, ki vas korak za korakom vodi, priložili pa smo še video z navodili za kurjenje kresa.

  1. Izberite pravo lokacijo: izberite mesto stran od zgradb, dreves ali drugih vnetljivih materialov. Prepričajte se, da je območje čisto in odprto. Sledite okoljskim predpisom v Sloveniji!
  2. Zberite materiale: Potrebovali boste kurjavo. Dober začetek so lahko listi, vejice ali časopis. Osnova je sestavljena iz paličic ali vej, glavno kurjavo pa predstavljajo večja polena ali kosi lesa.
  3. Zgradite osnovo: Začnite z majhnim kupčkom na sredini ognjišča. Krog razporedite ohlapno, da lahko zrak kroži.
  4. Vžig v plasteh: Postavite »gorišče« v obliki indijanskega šotora. Prepričajte se, da je pri vžigu dovolj prostora za pretok zraka.
  5. Prižgite ogenj: Uporabite vžigalice ali vžigalnik, da prižgete ogenj. Če uporabljate vžigalice, jih prižgite stran od telesa, da preprečite nesrečo. Ko se papir in palice vžgejo, bodo zanetile še preostanek.
  6. Dodajte drva za kurjavo: Ko se ogenj poveča, postopoma dodajte večje kose lesa za kurjavo. Začnite z manjšimi poleni in postopoma povečujte velikost, ko se ogenj segreje.
  7. Vzdržujte ogenj: Pazite na ogenj in po potrebi dodajte več drv za kurjavo, da ohranite velikost in intenzivnost plamenov. Izogibajte se dodajanju preveliki količini lesa naenkrat, saj lahko to zaduši ogenj.
  8. Spremljajte okolico: Poskrbite, da bo ogenj ostal v kurišču in da se ne bo razširil na bližnje rastlinje ali okolico nasploh. V bližini imejte vedro vode ali cev, če boste morali hitro pogasiti požar.
How To Start A Bonfire | The Right Way vs The Wrong Way

Prejšnji članekTeh 9 pravil se morate držati pri kurjenju kresov
Naslednji članekTo so najbolj zanesljivi in ​​najbolj nezanesljivi avtomobili na cesti
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.