Kako z otroki pripraviti hišo za Noč čarovnic

Noč čarovnic je pred vrati in počasi se slišijo zavijanje volkodlakov, smejanje čarovnic in podobne grozne stvari. Kaj pa vaša hiša? Ali je okrašena v duhu Halloweena? Katere trike lahko uporabimo, da bo naša hiša čim bolj grozna in zares spominjala na hišo strahov? Z otroki lahko preživimo čudovit čas, medtem ko okrašujemo hišo in rezbarimo buče. In točno za to gre pri tem prazniku, zabavo. In pa grozo seveda, ampak to je nekaj drugega.

Hitri nasveti brez finančnega vložka

  • Elemente hiše prebarvajte v črno barvo. Lahko jih samo polepite s črnim papirjem ali jih dobesedno pobarvate. Črne rože, črne sveče, črn wc-papir in tako naprej.
  • Vrzite rjuhe preko pohištva. Tako bo bila hiša videti, kot da v njej že lep čas ni bilo nikogar. Le duhovi.
  • Veliko sveč. Ugasnite luči in prižgite sveče za pravi ambient najbolj grozne noči v letu. Že sama senca, ki jo bodo metale sveče, je grozljiva.
  • Uporaba mačk, krokarjev in miši. Ni nujno, da imate vse doma. Lahko iz papirja (črnega) izrežete podobe teh živali in jih polepite po prostorih.
  • Pajkove mreže. Če jih imate na podstrešju potem super, a nekako bi odsvetoval uporabo pravih pajkovih mrež. Zelo poceni se lahko kupijo v bolje založenih trgovinah in na internetu.
  • Nagrobnik iz kartona. Lahko je tudi iz drugega materiala, ampak je karton veliko bolj dostopen. Izrežite obliko nagrobnika in nanj napišite, kar na nagrobniku pač piše.

Skok v trgovino ali na internet

Veliko trgovin po Sloveniji ima že od avgusta na svojih policah pripomočke in okraske za Noč čarovnic. Niso dragi in še veliko jih je. Največkrat se cene gibljejo od enega do desetih evrov, če seveda nismo preveč »požrešni«. Tam dobimo pajkove mreže, buče, okostnjake, mačke, lobanje, krokarje, čarovnice in ne pozabite na sladkarije.

Sladkarije za Noč čarovnic
Sladkarije za Noč čarovnic

Sladkarije so bistvenega pomena

Čeprav se v Sloveniji ne poslužujemo tako imenovanega »trick or triting-a«, so sladkarije obvezne. Čokoladice, bonboni, lizike in še bi lahko našteval. Lahko jih stresete v posebno vedro, ki ga (spet) lahko kupite v trgovini. Lahko pa ga okrasite čisto po svoje iz domačega vedra.

Filmi za Noč čarovnic

Najboljši filmi za to noč so seveda grozljivke. Kultne grozljivke, zombi filmi, grozljivke za noč čarovnic ali katere druge. Izbira je povsem vaša, ampak pozor. Treba je zakleniti vrata in se pripraviti. Noč čarovnic prihaja!

Prejšnji članek5. konferenca trajnostne gradnje 2020
Naslednji članekKako se znebiti pikapolonic?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.