Kako se znebiti vinskih mušic

sadne mušice
Vir: englishbulletin.com

Drobne sadne (vinske) mušice lahko predstavljajo precejšnjo težavo. V kuhinji se pojavijo na smeteh in hrani, ki je ostala na pultu, ter na sadju. V živilih  te 2-4 mm velike mušice odložijo jajčeca in se hitro razmnožujejo.

Čiščenje

Ko opazite mušice v vašem domu, dobro operite sadje. Umito prezrelo sadje porabite, preostalo pa postavite v hladilnik. Pomijte še pult in druge površine, ne pozabite pa niti na čiščenje vašega smetnjaka, saj so mušice jajšeca najverjetneje odložila tudi tam.

Kako jih odstraniti

Mušic se lahko znebite tudi z uporabo posebnih lepilnih trakov, na katere se nalepijo mušice, ali pa jih posesate s sesalcem, obstajajo pa še drugi načini.

Jabolčni kis in detergent

Jabolčni kis nalijte v posodico ali skodelico. Dodajte nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode. Postavite v mikrovalovko za 30 sekund. Posodico nato postavite nekam na pult, kjer vas ne bo motila. Aroma toplega kisa bo privabila mušice, detergent pa bo mušice zadržal v vodi, da se bodo utopile.

Ulovite jih v stekleničko

Jabolčni kis nalijte v kozarec ali manjšo stekleničko. Čez vrh namestite prozorno plastično folijo za živila in napravite manjšo luknjico. Mušice bodo skozi luknjico lezle k tekočini, iz stekleničke oziroma kozarca pa ne bodo znale več priti. Kozarček oziroma stekleničko postavite v bližino sadja. Podobno lahko storite s steklenico, v kateri je ostalo nekaj vina.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekPlastična okna: prednosti in slabosti
Naslednji članekNajbolj prodajani telefoni vseh časov
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.