Plastična okna: prednosti in slabosti

PVC okna Cugelj

Plastična okna postajajo najbolj priljubljena vrsta oken pri novogradnjah in obnovi obstoječih objektov. Toda ali so res najboljša odločitev za naša nova okna? Poglejmo si prednosti in slabosti PVC oken.

Cenovno ugodna

Plastična okna so v Sloveniji najbolj iskana in prodajana, saj spadajo med najbolj cenovno ugodna okna. To pa ne pomeni, da so slabše kakovosti. PVC okna dosegajo najvišje zahteve pri izolacijski oziroma energijski učinkovitosti.

Visoka toplotna iz zvočna izolacija

Plastični PVC profili zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolativnost in so neobčutljivi na zunanje dejavnike. Pri objektih, ki imajo slabo izolirane zunanje stene, se lahko celo zgodi, da okna predobro tesnijo in se na njih nabira kondenz.

Različne barve in oblike

Kljub slabemu slovesu, ki ga dandanes dobiva plastika, gre tu za čudežni material dvajsetega stoletja. Oblikujemo ga lahko v različne oblike in debeline ter pobarvamo v nešteto mnogo barv. Vsa plastična okna niso bela, ampak so na voljo tudi v številnih barvah, ki lahko dajejo vtis lesa. Prav tako jih je mogoče dodatno nadgraditi z izbiro ornamentnih stekel in sistemov za različne načine odpiranja in zapiranja.

Plastika ni ekološko prijazna

Plastika ni in verjetno nikoli ne bo ekološko zelena izbira. Kljub temu, da se lahko določene plastične izdelke reciklira, se ti reciklirajo v izdelke nižjega razreda, ki se ne reciklirajo dalje.

Niso vnetljiva

Čeprav se nam morda ne zdi povsem logično, PVC okna niso vnetljiva kot lesena okna. Tako bodo poskrbela za eno skrb manj pri varnosti in dolgotrajnosti vašega doma.

Enostavna za montažo in vzdrževanje

Plastični PVC profili so neobčutljivi na zunanje dejavnike. So veliko lažji kot leseni ali aluminijasti profili, zato so ta okna povsem enostavna za montažo, brez večjih posegov v objekt. Različne oblike profilov v vaš dom pričarajo moderen minimalističen ali eleganten brezčasen klasičen videz ter zadovoljijo vse želje in okuse. Nudijo visoko stopnjo zaščite in varnosti in imajo dolgo življenjsko dobo.

Zaradi materiala pa se zna velikokrat zgoditi, da ob netrpežnem ogrodju pride do povešanja oken. Tako se njihova uporaba priporoča pri zastekljevanju manjših do srednje velikih odprtin, kjer bodo PVC okna svoje delo opravila z odliko.

PVC okna Cugelj so izdelana iz visoko kvalitetnih profilov vodilnega proizvajalca PVC okenskih profilov VEKA iz Nemčije, ki spadajo v najvišji kakovostni razred. Visoka kakovost in razvitost proizvodov omogoča, da lahko Cugelj PVC okna vgrajujemo v objekte, ki zahtevajo najvišjo energetsko učinkovitost in najsodobnejše standarde kakovosti. Pri nakupu njihovih izdelkov vam nudijo tudi svetovanje, montažo in vsa zaključna dela.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.