Kako se dokončno znebiti rdečih polžev na vrtu

rdeči polž

Rdeči polži povzročijo veliko škode na rastlinah in uničijo pridelke. Posuvanje s soljo ni najbolj učinkovita rešitev. Polž se začne sliniti, trpi, a ga sol ne pokonča. Poleg tega je sol na zelenjavnem vrtu v velikih količinah vse prej kot dobrodošla. Najboljši in verjetno tudi edini zares učinkovit naraven način, da se jih znebite, je, da si omislite račke.

Uporaba pesticidov ni najbolj varna, zatiranje s soljo, poolivanje z vrelo vodo in podobni ukrepi pa niso najbolj humani. Četudi so polži škodljivci, so vseeno živa bitja. Naravni cikel je pač tak, da so tudi polži za nekoga lahko hrana – in idealni jedci teh krepkih rdečih lazečih bitij so race – indijske tekačice.

Indijske tekačice so kot nekakšni mali sesalci za polže. Prednost indijskih tekačic je, da jim teknejo polži, ne pa tudi vaši pridelki. Tisti, ki jih imajo, pravijo, da s tekačicami na vrtu o polžih ni več ne duha ne sluha. Tako da če le imate možnost, jo kar naselite na svoj vrt.

Število račk obvezno prilagodite velikosti vrta. Nikar ne naselite preveč račk na premajhnem vrtu, saj bo prehitro zmanjkalo hrane za vse. Račkam tudi ne nosite nabranih polžev v posodi, temveč naj jih nabira sama. Hkrat zagotovite, da bo imela na voljo vedno tudi obilo vode. Tako zaradi pomanjkanja vode kot zaradi preobilja polžev se lahko račka namreč zaduši.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekTurška savna za sprostitev in krepitev zdravja
Naslednji članekKitajska bo z novim vlakom dosegla 1000 km/h

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.