Do bleščečega pribora le v nekaj minutah

Pribor pri večerji

Kot gostitelji večerje za družinske člane ali prijatelje, se pogosto znajdemo v vlogi perfekcionista. To pomeni, da mora iti vse kot po maslu, biti na svojem mestu in izgledati izvrstno. Ko pa pripravljamo jedilno mizo in razporejamo jedilni pribor, marsikateri gostitelj opazi najmanjše napake, kot je pomanjkanje sijaja na vilicah, nožih in žlicah. V tistem trenutku, ko mora vse izgledati »tip top«, nas to spravi ob živce. Jedilni set je namreč kuhinjski pripomoček, ki ga potrebuje vsako gospodinstvo. Pogosto ga imamo več let, zaradi česar pa velikokrat izgubi svoj prvotni sijaj. Če bi se rad rešil muk ob pripravljanju mize, si spodaj poglejte, kako lahko obudite sijaj svojega jedilneg pribora.

sub pop metz GIF by Sub Pop Records

  1. Način

Prvi način do sijočega pribora vsebuje le 2 sestavini. Potrebujte namreč sodo bikarbono in detergent za pomivanje posode. Pribor postavite v večjo posodo in nato dodajte 2 žlici sode bikarbone. Dodajte še detergent za pomivanje posode, oboje pa zalijte z vrelo vodo. Mešanico pustite delovati nekaj minut, nato pa s suho krpo pozorno podrgnite in obrišite set vilic, nožev in žlic.

  1. Način

Če doma slučajno nimate detergenta za pomivanje posode, ali vam je je ravno zmanjkalo, potem lahko poskusite s sledečim postopkom. Vse, kar potrebujete, so soda bikarbona, kis, sol in sol limone.

Pribor postavite v večjo posodo, nato dodajte 2 žlici soli, žlico sode bikarbone, četrtino skodelice kisa. Vse sestavine nato prelijte z vrelo vodo in pustite delovati približno 2 uri. Pribor nato, kot pri prvem načinu, pozorno obrišite.

Jedilni pribor

Kako deluje soda bikarbona?

Sodo bikarbono so uporabljali že stari Egipčani, saj predstavlja zelo učinkovito in nepogrešljivo snov, ki jo lahko uporabljamo tako za zdravje kot za čiščenje. Pitje sode bikarbone pripomore k našemu zdravju, saj deluje alkalno oziroma bazično. S pitjem bazične raztopine lahko razkisamo svoje telo, kar pomeni, da virusom in boleznim preprečimo učinkovito delovanje. Lahko pa jo uporabimo za vsestransko čiščenje, saj odstranjuje neprijetne vonjave, vodni kamen, mast in mnogo več.

Soda bikarbona v posodici
Soda bikarbona.

Soda bikarbona je torej ključni element omenjenih dveh načinov čiščenja pribora. Naš jedilni set lahko z njeno pomočjo ponovno zasije v svoji polni luči. Ne le da bo naš set kot nov, ampak bomo tudi mi manj obremenjeni z njegovim izgledom in bomo posledično lažje gostili večerje.

VIR24sata
Prejšnji članekPrizidek ali ureditev podstrešja?
Naslednji članekPodporna shema OVE in SPTE – kaj z elektrarno, ko se pravica do podpore izteče

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.