5 trikov za varčevanje s prostorom

Imeti svoj prostor je želja vsakega posameznika. Kaj pa se zgodi takrat, ko začne zmanjkovati prostora ali pa ga je že v začetku manj? Takrat se prične varčevanje s prostorom, ki ga je potrebno implementirati na vsakem koraku. Pripravili smo pet enostavnih nasvetov in trikov za varčevanje s prostorom v vašem domovanju. Z njimi boste vsaj nekoliko bližje velikemu prostoru, ki si ga želite.

Vgradite police v samo steno

Če bi imeli police narejene v globino stene, vam ne bi bilo potrebno nameščati omar ali polic ter tako zmanjševati prostora. Vsekakor je to veliko lažje reči kot storiti. Nasvet vam lahko pride še kako prav, če se odločate za pregradne stene ali gradnjo novih prostorov, morda celo hiše.

Izkoristite nerodne kote v hiši

V kolikor imate v hiši čudne kote, kot so naprimer okoli kaminov in peči, jih je vredno izkoristiti. Tja postavite omaro ali klop, ki bosta dobesedno zapolnili do zdaj prazen prostor. Predvsem klop je tista opcija, o kateri je vredno razmisliti, saj tako z enostavnim trikom dodamo nekaj sedišč.

Namesto kabine le steklena pregrada v kopalnici

Tuš kabina lahko s svojimi vrati pomeni kar nekaj zavzetega prostora. To pomeni, da v nobenem primeru ni mogoče koristiti prostora v sami tuš kabini. To lahko rešite že z možnostjo drsnih vrat, ki ne zavzamejo prostora v taki količini kot klasična vrata.

Zložljiva postelja, ki prihrani prostor

To je postelja, ki smo jo v Sloveniji videli le v filmih in serijah, a gre za način, ki vsekakor deluje. Postelja se po uporabi lepo dvigne v omaro in skrije. Čeprav je v zadnjih letih postalo vse bolj pomembno, kakšna je postelja – udobje, kakovost spanca – lahko pomislimo tudi na varčevanje s prostorom. A verjetno take panike ni, da bi začeli jemati glavne elemente in jih skrivati.

Jedilna miza, ki se zloži in skrije

Gre za trik, ki je star kot zemlja in pride prav predvsem v gospodinjstvih za eno ali dve osebi. Mizice, ki se lahko potisnejo v omaro ali pa se zložijo ob steno so eden najlažjih trikov za varčevanje s prostorom. Ko jo potrebujete, zraven postavite stol, drugače pa ga umaknete. Zelo podoben način varčevanja s prostorom je naslednji.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekInflacija v maju najvišja po letu 2002
Naslednji članekPohodna ravna streha z bivalno teraso? Ja, prosim.
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.