5 najpogostejših napak pri fugiranju, ki jih ne smemo storiti

Napake pri fugiranju ploščic
Napake pri fugiranju ploščic Foto: wabeno iz iStock

Fugiranje ploščic je zaključni korak v procesu polaganja ploščic in obstaja več pogostih napak, ki jih ljudje pogosto delajo. Če se izognete tem napakam, lahko zagotovite uspešno in estetsko zadovoljivo namestitev ploščic in izgled prostora. Katerih 5 napak pri fugiranju je najpogostejših?

Ne pozabite, da sta pravilna priprava in pozornost do detajlov ključna pri fugiranju ploščic. Če si vzamete čas in upoštevate navodila proizvajalca, se lahko izognete tem pogostim napakam in dosežete profesionalno polaganje ploščic.

1Neustrezno mešanje fugirne mase

Nezadostno zmešanje fugirne mase je pogosta napaka. Fugirno maso je treba mešati v skladu z navodili proizvajalca, običajno z vodo ali dodatkom za fugirno maso. Nepopolno mešanje lahko povzroči neenotno barvo in šibkejšo fugirno maso. Najpogosteje se zgodi, da gre za pregosto maso, ki se hitreje suši in gosti, kar zaplete celoten proces.

2Nepravilna konsistenca fugirne mase

Fugirna masa mora imeti pravo konsistenco, ne pregosto ne preredko. Če je pregosta, jo je lahko težko potisniti v reže med ploščicami, če pa je preredka, se ne bo dobro držala – kar velja predvsem na steni. Upoštevajte smernice proizvajalca, da dosežete ustrezno konsistenco.

3Hitenje s postopkom fugiranja

Fugiranje je lahko časovno občutljivo, vendar lahko hitenje privede do površnega dela. Bodite potrpežljivi in ​​delajte v majhnih delih, da zagotovite enakomeren in temeljit nanos fugirne mase. Izogibajte se fugiranju prevelike površine naenkrat, saj se lahko fugirna masa prehitro posuši in postane delo z njo težko.

4Nezadostno čiščenje po koncu

Po nanosu fugirne mase je bistveno, da odstranite odvečno fugirno maso s površine ploščice, dokler je ta še mokra. Če zanemarite ta korak, lahko pride do zasušenih ostankov fugirne mase, ki jih je težko odstraniti in lahko pokvarijo videz ploščic.

5Neustrezno tesnjenje mase

People renovating the house concept
Foto: Rawpixel iz iStock

Ko se fugirna masa strdi, jo je treba zatesniti, da jo zaščitite pred madeži, vlago in razbarvanjem. Mnogi ljudje spregledajo ta korak ali ga odložijo, zaradi česar je njihova fugirna masa ranljiva za poškodbe. Upoštevajte priporočila proizvajalca za tesnjenje in po potrebi občasno ponovno zaprite fugirno maso.

Prejšnji članekNasveti za fugiranje ploščic, ki bodo izboljšali celoten postopek
Naslednji članekMercedes CLA je dolgosežni koncept, ki želi spremeniti EV vozila (FOTO+VIDEO)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.