10 korakov do popolnega božičnega večera

Family with children eating turkey Christmas dinner at fireplace and decorated Xmas tree. Parents, grandparents and kids at festive meal. Winter holidays celebration and food. Kids open presents.
Foto: FamVeld iz iStock

Letos gostite bližnje na božični večerji? Pred vami je 10 korakov do popolnega božičnega večera.

  1. Začnite tako, da razčistite in organizirate svoj dom. Tako ga boste lažje okrasili, poleg tega pa boste poskrbeli za praznično vzdušje.
  • Obrišite prah.
  • Počistite kopalnico, stranišče.
  • Počistite kuhinjo, da boste v njej lažje pripravljali jedi.
  • Posesajte in pomijte tla.

2. Izberite barvno shemo in se je držite. Tradicionalne božične barve vključujejo rdečo, zeleno in zlato, vendar lahko izberete tudi druge barve, ki ustrezajo vašemu osebnemu slogu. Kroglice, svečke, prtički, namizna dekoracija naj bodo v enotni barvni shemi, da bo vse skupaj videti še bolj elegantno.e

3. Uporabite naravne materiale, kot so storži, veje, da svojemu domu dodate praznični pridih. Te materiale lahko uporabite tudi za ustvarjanje domačih okraskov, kot so venci ali girlande.

4. Nastavite na mizo ali poličke sveče za še bolj toplo in prijetno vzdušje.

5. Pogrnite mizo s prazničnim prtom in pogrinjkom. Dodajte nekaj majhnih okraskov, kot so božične zvezde ali bodika, da dopolnite videz.

6. Imate kamin? Odlično! Dodajte nekaj prazničnega veselja v svoj kamin tako, da obesite nogavice ali girlande. Seveda ga ne pozabite očistiti.

7. Dekorirajte vhodna vrata in hodnik. Na vhodna vrata obesite venec in na obe strani dodate nekaj lončnic ali majhno drevo. Prav tako lahko kakšen okrasek namestite na morebitno poličko ali na stene hodnika. Gostje bodo začutili božični duh že takoj ob prihodu v vaš dom.

8. Vključite vso družino v aktivnosti tako, da vsakemu članu dodelite nalogo, na primer okrasitev drevesca ali pogrnitev mize, razdelite si čiščenje, pripravo jedi … Ob delu prilsluhnite božični glasbi in zagotovo bo vse skupaj še dolga leta ostalo v spominu kot krasen družinski dogodek.

9. Razmislite o dodajanju nekaj osebnih not, kot so ročno izdelani okraski ali družinske fotografije, da bodo vaši okraski bolj pomenljivi.

10. Predvsem pa se zabavajte in uživajte v procesu priprave vašega doma na praznično sezono!

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNajboljša tuja investitorja leta 2022 v Sloveniji sta …
Naslednji članekGradnja hiše: Poznate vrstni red prenove hiše?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.