Razpis za čebelarje 2023: Trije razpisi za čebelarje v višini pol milijona evrov

Savings, Growing coins and calculator on wood table with bee toy on green tree bokeh background vintage tone.  business finance wealth and success concept.
Foto: pookpiik iz iStock

Objavljeni so trije javni razpisi za področje čebelarstva, katerih skupna vrednost znaša več kot pol milijona evrov. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu objavilo tri razpise: za nakup čebelarske opreme v programskem letu 2023, za nakup oziroma izdelavo satnic in za nakup sadik medovitih rastlin.

Trije razpisi za čebelarstvo so del Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 za Slovenijo. Razpisanih je približno 526 tisoč evrov.

Razpis za Sofinanciranje nakupa čebelarske opreme v programskem letu 2023

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje nakupa čebelarske opreme, pripomočkov in naprav iz podintervencije Sofinanciranje nakupa čebelarske opreme v programskem letu 2023 od 1. januarja do 31. julija 2023, katerega glavni namen je posodabljanje čebelarske opreme, pripomočkov ali naprav in tehnologije s sofinanciranjem določene čebelarske opreme.

Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega razpisa znaša do 203.852,80 evrov.

Rok za oddajo vlog začne teči 29. maja 2023 z začetkom ob 9.00 uri in traja do zaprtja javnega razpisa oziroma do 31. julija 2023 do 23.59 ure.

Vse podrobnosti o razpisu najdete v objavi Javnega razpisaa za sofinanciranje nakupa čebelarske opreme v letu 2023.

beekeeper, bees, offspring
Foto: Lichtsammler iz Pixabay

Razpis za Sofinanciranje nakupa oziroma izdelave satnic

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje nakupa oziroma izdelave satnic s certifikatom ali analiznim izvidom oziroma poročilom o doseženih temperaturah v programskem letu 2023, katerega glavni namen je zagotavljanje večje varnosti in večje kakovosti čebeljih pridelkov, kar vpliva tudi na boljšo ekonomičnost ter večjo konkurenčnost čebelarjenja. Ekološkim čebelarjem bo omogočen sofinanciran nakup oziroma izdelava in uporaba ekoloških satnic s certifikatom, za vse ostale čebelarje, ki niso vključeni v kontrolo ekološkega čebelarjenja pa bo omogočen sofinanciran nakup oziroma izdelava in uporaba s satnic z analiznim izvidom. Čebelarji so letno upravičeni do nakupa oziroma izdelave in uporabe do sedem satnic na čebeljo družino.

Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega razpisa znaša do 273.364,00 evrov.

Rok za oddajo vlog začne teči 29. maja 2023 z začetkom ob 9.00 uri in traja do zaprtja javnega razpisa oziroma do 31. julija 2023 do 23.59 ure.

Vse podrobnosti o razpisu najdete v objavi Javnega razpisaa za nakup oziroma izdelavo satnic.

beehive, bees, bee keeping
Foto: ulleo iz Pixabay

Razpis za nakup medovitih rastlin

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin v programskem letu 2023, katerega glavni namen je zagotavljanje dostopne čebelje paše v različnih obdobjih ter s tem enakomernejše prehranjenosti čebel.

Skupna višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega razpisa znaša do 48.815,00 evrov.

Rok za oddajo vlog začne teči 29. maja 2023 z začetkom ob 9.00 uri in traja do zaprtja javnega razpisa oziroma do 31. julija 2023 do 23.59 ure.

Vse podrobnosti o razpisu najdete v objavi Javnega razpisa za nakup medovitih rastlin.

bee, flower, bug
Foto: AdamsEyeCandy iz Pixabay
Prejšnji članekSolatube® – inovativna rešitev za neosvetljene prostore
Naslednji članekKako enostavno in učinkovito odstraniti pesticide in nečistoče iz listnate zelenjave

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.