Svetovni ekonomski forum v Singapurju je odpovedan

Svetovni ekonomski forum, ki bi se moral letos zgoditi v Singapurju, je odpovedan
Svetovni ekonomski forum, ki bi se moral letos zgoditi v Singapurju, je odpovedan

Svetovni ekonomski forum bi se moral letos zgoditi med 17. in 20. avgustom v Singapurju. Organizatorji so sporočili, da je dogodek letos odpovedan, ker zaradi pandemije virusa ni mogoče organizirati tako velikega dogodka. Vseeno pa so že napovedali, da se bo naslednji dogodek zgodil v prvi polovici leta 2022, a točnega datuma in destinacije še ne poznajo.

Okoliščine ne dovoljujejo tako velikega dogodka

»Žal okoliščine v nekaterih državah – možnosti potovanja, precepljenost in negotovosti napredka virusa –  onemogočajo realizacijo svetovnega foruma s podjetji, vladami in predstavniki ljudstev, kot smo si ga zamislili,« je WEF (Svetovni ekonomski forum) pojasnil v izjavi za javnost.

Dogodek, ki že od leta 1971 privablja najbolj pomembne posameznike iz sveta gospodarstva, je bil tako za letošnjo sezono odpovedan. Že decembra lani so ga prestavili iz švicarskega alpskega Davosa zaradi zdravstvenih protokolov, ki se tičejo koronavirusa. Kot je v zadnjem letu postala navada, je bil dogodek izpeljan virtualno preko konferenc in pogovorov. Po tem so pri forumu najavili izvedbo v živo, ki so jo kot rečeno prestavili v Singapur. Sprva bi moral potekati na začetku maja, a je bil prestavljen na sredino avgusta, zdaj pa v celoti odpovedan.

»To je bila težka odločitev, predvsem zaradi velikega zanimanja naših sodelavcev, da bi se na dogodku srečali v živo in ne le preko računalnika. Da bi skupaj prispevali k bolj vključujočemu, odpornemu in obstojnemu planetu,« je povedal Klaus Schwab, ustanovitelj foruma. »Vseeno pa sta na prvem mestu zdravje in varnost ljudi,« je še dodal.

Petdeseta obletnica Svetovnega ekonomskega foruma
Jubilejna petdeseta izvedba Svetovnega ekonomskega foruma

Svetovni ekonomski forum bo naslednje leto

Dogodek sicer vsako leto privabi približno tri tisoč obiskovalcev iz 130 držav sveta, ki aktivno sodelujejo pri ustvarjanju boljšega sveta in prihodnosti. V lanskih letih sta bila med glavnimi govorci tudi Donald Trump in Greta Thunberg. Letošnjega virtualnega dogodka v januarju, se je udeležilo več kot 1500 voditeljev, predstavnikov gospodarstva in civilne družbe iz 60 držav. Tema konference se je vrtela okoli apokaliptičnega dogajanja, ki smo mu bili zaradi pandemije priča v zadnjih 12 mesecih. Govorilo se je o izzivih, s katerimi se spopadamo, in možnih rešitvah zanje.

Še pred tednom dni se je na veliko govorilo, da bo forum vseeno potekal v Singapurju, najverjetneje v znamenitem hotelu Marina Bay, a se je to zdaj spremenilo. Singapur se namreč spopada z naskokom pozitivnih oseb s koronavirusom in tako predstavlja grožnjo zbiranju tako velikemu številu ljudi na enem mestu.

Marina Bay, hotel, ki bi postal gostišče Svetovnega ekonomskega foruma
Marina Bay, hotel, ki bi postal gostišče Svetovnega ekonomskega foruma
Prejšnji članekSILVANOLIN® – Najučinkovitejša zaščita za les
Naslednji članekVzpostavlja se evidenca stavbnih zemljišč
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.