Ste slišali, kakšen regres bodo dobili poštarji?

Close-up of yellow and black sign with logo of Slovenian Post outside of post office at City of Slovenian City of Bled on a cloudy summer day. Photo taken August 8th, 2023, Bled, Slovenia.
Foto: Michael Derrer Fuchs iz iStock

Zaposlenim na Pošti Slovenije in njihovem invalidskem podjetju se bodo s 1. marcem že drugič letos zvišale osnovne plače. Najvišji doslej bo tudi regres za letni dopust, ki bo znašal 2000 evrov in ga bodo izplačali najpozneje do 1. maja, so danes sporočili iz Pošte Slovenije.

Zaposleni so na novembrskem protestnem shodu poleg zakonske ureditve financiranja univerzalnih poštnih storitev zahtevali tudi pošteno plačilo za opravljeno delo in dostojno življenje ter enakopravno obravnavo vseh zaposlenih in vseh socialnih partnerjev.

Kot so danes sporočili iz omenjenega državnega podjetja, se je poslovodstvo s socialnimi partnerji v sklopu socialnega dialoga dogovorilo za višje izplačilo osnovnih plač in višje izplačilo regresa za letni dopust.

Zaposlenim so se s 1. januarjem plače povišale za tri odstotke

Ob tem so poudarili, da so že v začetku leta izvedli izredno uskladitev osnovnih plač za leto 2024 v skladu s kolektivno pogodbo. Vsem zaposlenim so se s 1. januarjem plače povišale za tri odstotke. Že 1. marca jih čaka dodaten triodstotni dvig, obljubljen jim je tudi višji regres. Gre za najvišje izplačilo regresa na Pošti doslej, ki bo tudi med najvišjimi v državi.

Iz vodstva družbe so še sporočili, da bodo skupaj s socialnimi partnerji tudi v naprej zagotavljali največji možen finančni učinek za zaposlene, ki bo pripomogel k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti podjetju.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

VIRSTA
Prejšnji članekTo je Avto leta 2024 …
Naslednji članekNeverjetni izumi prihodnosti: Leteči avtomobil in robotski pes postajata realnost
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.