Razpisane nagrade za mala in zagonska podjetja!

Businessmen with plants
Foto: bee32 iz iStock

Objavljen je razpis za podelitev nagrad malim in zagonskim podjetjem, ki uspešno uporabljajo intelektualno lastnino. Kaj morate vedeti o globalnem razpisu, na katerem je nagrado lani prejelo slovensko podjetje Aerosol?

Nagrade za mala in zagonska podjetja, ki uspešno uporabljajo intelektualno lastnino

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (angleško World Intellectual Property Organization – WIPO) je objavila razpis za podelitev globalnih nagrad malim in zagonskim podjetjem, ki s pomočjo pravic intelektualne lastnine uresničujejo svoje poslovne ideje.

Nagrade so namenjene spodbujanju komercializacije sredstev intelektualne lastnine s predstavitvijo nagrajenih izumiteljev, ustvarjalcev in podjetnikov, ki uporabljajo intelektualno lastnino za doseganje svojih poslovnih ciljev, ustvarjanje dohodka, ustvarjanje delovnih mest, reševanje lokalnih in globalnih izzivov ter podporo razvoju skupnosti in države. Letos bo žirija po novem upoštevala tudi prispevek podjetja k ciljem trajnostnega razvoja.

Rok za prijavo in dodatne informacije o razpisu

Na razpis se lahko do 31. marca 2024 prijavijo zainteresirana mala ali zagonska podjetja s celotnega sveta, ki delujejo na katerem koli od gospodarskih sektorjev ter uporabljajo vsaj eno od pravic intelektualne lastnine (avtorske in sorodne pravice, znamke, modele, patente, geografske označbe ali druge).

Vse informacije o razpisu in prijavo samo najdete na spletni strani WIPO, ki podeljuje nagrade.

VIRSvetovna organizacija za intelektualno lastnino
Prejšnji članekAlbanija velja za najboljšo poletno destinacijo, a presenečeni boste, če se boste tja odpravili na smučanje
Naslednji članekPrezračevalni sistem – da ali ne? Razbijmo nekaj mitov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.