Oznanjeno najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji

Letošnji izbor Tovarna leta 2020, ki je potekal od 31. januarja, se je zaključil. Na podlagi strogih kriterijev so strokovnjaki izbrali najboljše proizvodno podjetje, in sicer je ta naziv prejelo podjetje BSH hišni aparati Nazarje. Gre za proizvajalca malih gospodinjskih aparatov, ki je v finalu premagal konkurenta Hella Saturnus Slovenija in Intra lighting.

Vsi trije finalisti so morali predstaviti napredne tehnološke prakse v proizvodnji in odgovoriti na podrobna vprašanja o njihovih proizvodnih dejavnikih uspešnosti poslovanja ter naprednosti same proizvodnje. BSH Hišni aparati Nazarje so po obsegu proizvodnje največja od štirih tovarn družbe BSH za male gospodinjske aparate v Evropi.

Zmagovalci z napisom zmagovalec nad sliko in logotipom Tovarna leta 2020
Foto: Tovarna leta

Pri proizvodnji kavnih avtomatov uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, saj so izredno kompleksni izdelki. Med pandemijo novega koronavirusa so začeli s proizvodnjo aparatov za pripravo hrane, s čimer so zaposlili 200 novih delavcev. Gre za največji projekt Boscheve družbe BSH, ki je vreden sto milijonov evrov.

Poleg naziva Tovarna leta 2020 je uredništvo podelilo tudi dve posebni priznanji. Prejeli sta ju družbi FTA iz Šentjurja in PC Kruh in pecivo Maribor, Žito. V normalnih razmerah bi dogodek moral potekati v ljubljanskem hotelu Austria Trend, kjer bi ga gostila lanskoletna zmagovalka, vendar je zaradi epidemije potekal preko spleta.

Nov izbor za Tovarno leto 2021 se bo začel 31. januarja.

VIRSTA
Prejšnji članekPrva tovorna ladja brez emisij je švedski Oceanbird
Naslednji članekDružba Zeabuz na Norveškem bo lansirala električni potniški trajekt, ki se vozi sam

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.