Kako do nove opreme za stanovanje

Nakup nove opreme za stanovanje je eden najpogostejših razlogov za najem kredita. Glede na višino zneska, ki ga potrebujete, pa obstajajo tudi drugi načini financiranja, zato smo se odločili, da vas podrobneje seznanimo z možnostmi, ki so vam na voljo.

Obročni nakup s kartico z odloženim plačilom

Če za takojšnje plačilo nakupa nimate dovolj sredstev, je alternativa najemu kredita obročno plačilo z DH Mastercard kartico z odloženim plačilom. Ponujamo vam nakup na največ 12 obrokov, brez dodatnih bančnih stroškov, do zneska 2.000,00 EUR. Po plačilu s kartico prejmete SMS sporočilo na svoj mobilni telefon z navodilom za nakup na obroke. Nanjo odgovorite s povratnim sporočilom SMS, v katerem sami izberete, v koliko obrokih želite poravnati nakup.

Vrednost nakupa je omejena z višino odobrenega limita na kartici, pri čemer je potrebno upoštevati, da se bo vaš razpoložljivi limit za druge nakupe zmanjšal za znesek še neodplačanih obrokov.

Izredni limit (prekoračitev) na bančnem računu

Izredni limit na bančnem računu je priročen način pokrivanja večjih stroškov in lahko nadomesti kredit. V Delavski hranilnici vam odobrimo prekoračitev do 3-kratnika vrednosti vašega rednega mesečnega priliva oz. maksimalno 4.500 EUR, in sicer za obdobje do 12 mesecev. Tako obročni nakupi s kartico kot izredni limit oz. prekoračitev na računu sta zelo primerna za hitre, običajno manj predvidljive nakupe (menjava hladilnika, štedilnika, sedežne garniture …).

V primeru popolne prenove starega ali opremljanja novega stanovanja pa je običajno potrebno najeti kredit.

Stanovanjski ali potrošniški kredit?

Stanovanjski kredit je namenjen nakupu, gradnji ali obnovi stanovanjskih nepremičnin. Ob najemu stanovanjskega kredita običajno že razmišljate tudi o nakupu opreme za novo nepremičnino, zato je smiselno združiti oba cilja. V Delavski hranilnici vam omogočamo najem stanovanjskega kredita, pri katerem lahko do 40% vrednosti kredita porabite za osebno potrošnjo. Za ta del nakupov ni potrebno predložiti dokazila o uporabi in vam je prosto na voljo.

Če želite zamenjati le opremo v stanovanju, najem stanovanjskega kredita ni mogoč. V tem primeru vam je na voljo nenamenski potrošniški kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero, ročnosti do 120 mesecev ter z različnimi oblikami zavarovanj. Višina kredita je odvisna od vaše kreditne sposobnosti.

Izkoristite nasvet strokovnjaka

Predlagamo, da pred nakupom dobro premislite o različnih možnostih, ki so vam na voljo in pretehtate prednosti ali slabosti. V primeru dodatnih vprašanj se lahko vedno oglasite v eni izmed poslovalnic Delavske hranilnice, kjer vam bodo naši svetovalci lahko pomagali pri izboru, na voljo pa smo vam tudi na telefonski številko 080 6000 ali na elektronskem naslovu kontaktni.center@dh.si

Delavska hranilnica: opremite svoj dom

Enostavno prava izbira.
Delavska hranilnica nadaljuje 28. letno tradicijo in zgodovino uspešnega poslovanja na slovenskem bančnem trgu. Poslanstvo hranilnice kot sodobne in varne bančne institucije je, da po ugodnih cenah zagotavlja kvalitetne ter uporabnikom prijazne bančne storitve.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekCene hladilnega sredstva poletele v višave
Naslednji članekKakšen bazen, pravi hit je domača plaža

Enostavno prava izbira.
Delavska hranilnica nadaljuje 28. letno tradicijo in zgodovino uspešnega poslovanja na slovenskem bančnem trgu. Poslanstvo hranilnice kot sodobne in varne bančne institucije je, da po ugodnih cenah zagotavlja kvalitetne ter uporabnikom prijazne bančne storitve.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.