Kakšen bazen, pravi hit je domača plaža

Slišati je kot znanstvena fantastika, a če nepremičnina stoji na dovolj veliki parceli, lahko dvorišče preuredijo v pravo plažo, trdijo v podjetju Zydeco Construction.

Kot pojasnjujejo, je najbolje, če se jih v oblikovanje okolice vključi čim prej v fazi dizajniranja okolice, da lahko uredijo domačo plažo tako, da bo karseda uporabna. Še bolj je, če o ureditvi okolice razmišljamo, še preden se sploh lotimo izdelave načrta za nepremičnino, pravijo. Pomembno je, da se prouči teren in prilagodi obliko ‘plaže’, da skupaj z nepremičnino tvori smiselno celoto.

V primerjavi z bazenom dajeta uporabniku mivka in modrina vode občutek, da je na pravi plaži. Podjetje izdela podroben načrt, izkoplje primerno luknjo (velikosti minimalno 6 m x 9 m in 1,2 m globoko). Obliko sicer prilagodijo parceli. Glede na velikost ‘bazena’ vgradijo čistilne pumpe in filtre, da voda ostaja čista. Kot dodatek proti plačilu uredijo tudi morebitno hišico na obali, igrišče za odbojko ipd. Bazen naj bi bil izjemno odporen na vremenske vplive, tudi tiste ekstremne, in primeren za konstantno uporabo.

V celoti je iz mivke, zato se po njem brez težav sprehajate, kot bi bili na običajni plaži. plaži. Voda zaradi vgradnje ustreznih čistilnih naprav bojda ostane kristalno čista – podobno, kot če redno vzdržujete običajen bazen. Zaenkrat izdelujejo domače plaže le na ameriškem trge, kdaj bodo selili poslovanje še na druge dele sveta, pa bo pokazal čas. Kar se cene tiče, zatrjujejo, da je njihova plaža pravzaprav cenejša od postavitve običajnega bazena, izdelajo pa jo lahko na praktično vsaki vrsti tal.

Lastnik podjetja nekoč brezdomec

Za podjetjem stoji sicer izjemno navdihujoča zgodba. Lastnik podjetja je namreč danes 33-letni Eric White, ki je bil nekoč brezdomec. “Za seboj imamo zgodbo, ki je precej navdihujoča,” je izjavil za sadcasm.co. “Pri 15 letih sem bil približno 8 mesecev brezdomec. Pustil sem šolo in nisem znal niti dobro brati. Komaj sem črkoval svoje ime.” A kot kaže, je z leti vse nadoknadil in pričel s poslom, s katerim se je prelevil v milijonarja.

plaža namesto bazena

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKako do nove opreme za stanovanje
Naslednji članekZ zelenim vodikom do energetsko neodvisne in okoljsko odgovorne družbe

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.