Eko sklad prejel nova sredstva! Preverite razpise

Eko sklad prejel denar za obstoječe razpise
Eko sklad prejel denar za obstoječe razpise

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji sprejela finančni načrt Eko sklada. Istočasno je spremenila tudi uredbo o požarni taksi ter izdala uredbo o opravljanju obvezne državne gospodarske javne službe sežiganja komunalnih odpadkov. Eko sklad je zdaj ponovno prejel sredstva, ki bodo najprej porabljena za obstoječi razpis in ne tistega, ki se napoveduje tudi s strani ministrstev.

Eko sklad je dobil denar za obstoječe razpise

Vlada je sprejela letošnji poslovni in finančni načrt Eko sklada. Ta predvideva, da bo okoljski javni sklad zagotovil do 47 milijonov evrov sredstev za kreditiranje okoljskih naložb in 37 milijonov evrov nepovratnih spodbud za zmanjšanje rabe energije. Poleg obeh razpisov bo razpisanih tudi 38 milijonov evrov spodbud iz sredstev podnebnega sklada.

Ekosklad je že v marcu objavil, da je zmanjkalo denarja iz razpisa, ki je bil objavljen lanskega decembra. V luči energetske in splošne draginje ter posledičnega povečanega povpraševanja po pridobivanju zelene energije in samooskrbi. Ministrstvo je tako že več kot mesec dni napovedovalo nov razpis, a bodo sredstva porabljena zadostitvi obstoječega povpraševanja po obstoječih razpisih.

Eko sklad prejel denar za obstoječe razpise
Eko sklad prejel denar za obstoječe razpise

Kaj je Eko sklad?

Eko sklad se zaveda pomembne in odgovorne naloge, da pomaga pri aktivnostih, ki so povezane z varstvom narave. Dosedanje izkušnje in primere dobre prakse želimo še nadgraditi z novimi dognanji in ukrepi, ki izboljšujejo stanje okolja. Prehod na obnovljive vire energije, učinkovita raba energije, ravnanje z odpadki, odpadnimi vodami, trajna mobilnost in ozaveščanje javnosti predstavljajo izziv zaposlenim. Vsaka uspešno izpeljana zgodba izkazuje našo odgovornost do varovanja okolja, prinaša ugodne finančne posledice, kot tudi izboljšano kakovost bivanja za vse nas.

Obstoječe razpise Eko sklada si lahko preberete na njihovi spletni strani Eko sklad.

Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRgov.si
Prejšnji članekIzbira najboljše kolesarske čelade za otroke
Naslednji članekBarve v kopalnici: Bela –  barva z mnogimi aspekti
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.