Bencin je prešel mejo 1,20 € na liter in 60 € na rezervoar

Bencin je cenejši
Cene goriva so se znižale

Naftni derivati so se ponovno podražili. Liter bencina se je tako podražil med 2 in 3,1 centa, liter dizla pa med 2,5 in 2,9 centa. Tako bo potrebno pri trgovcih Petrol, OMV, Avanti, Agas Maribor in drugimi, za 50-litrski rezervoar odšteti med enim in dvemi evri več. Rezervoar je tako po dolgem času prebil mejo šestdesetih evrov, če bi želeli natočiti polnega.

Več kot 60 € za poln rezervoar

Najdražji bencin in dizel boste točili pri MOL, kjer vas bo rezervoar bencina stal 61,15 €, rezervoar dizla pa 61,70 €. Enako ceno dizla ima še OMV, medtem ko so ostali trgovci pristali na nekoliko nižjih cenah. Najcenejši dizel in bencin pa bosta vsekakor pri Discont Oil MB, kjer boste za 50-litrski rezervoar bencina odšteli 57,95 €, za rezervoar dizla pa 59,65 €. To so obenem tudi najnižje cene naftnih derivatov pri nas.

Celotno razpredelnico cen goriva v tednu 12.5. – 19.5. si lahko ogledate na sliki spodaj:

Cena goriva v tednu 12.5. - 19.5.
Cena goriva v tednu 12.5. 2021 – 19.5. 2021 (vir: goriva.si)

Kot poroča STA, so cene nafte v današnjem azijskem trgovanju nekoliko pridobile, predvsem na račun novih podatkov o zalogah v ZDA. Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent z dobavnim rokom julija je bilo treba zjutraj po evropskem času odšteti 68,63 dolarja, kar je osem centov več kot v torek. Zahodno teksaška nafta z junijskim dobavnim rokom pa se je podražila za devet centov na 65,37 dolarja.

Cena bencina se je glede na stanje ob prehodu iz leta 2021 v 2021 podražila za približno dvajset odstotkov oziroma nekoliko manj. Cena bencina pa se je glede na enako stanje podražila za približno deset odstotkov.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekBitcoin globoko strmoglavil in to je razlog
Naslednji članekOkrasitev doma in okolice z mozaiki
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.