Zakaj izbrati montažno hišo?

V skladu z evropskimi trendi se vse več Slovencev odloča za gradnjo ali nakup lesene, okolju prijazne hiše. Nekateri še vedno gojijo neutemeljene predsodke, da so montažne hiše nekvalitetne, vremensko občutljive in s kratko življenjsko dobo, vendar je tehnološki napredek z novimi materiali in tehnologijami montažne hiše spremenil v sinonim visoke kakovosti, kvalitete, trajnostnega razvoja in prihodnosti. Danes lahko izbirate med nešteto modeli in vrstami, odločite se lahko za nizkoenergijske, pasivne ali celo plus energijske hiše z arhitekturno zasnovo po vaši izbiri. V podjetju Rihter vam nudimo enodružinske hiše, počitniške hišice, luksuzne vile in celo večstanovanjske stavbe ter poslovne stavbe, vsem pa je skupno, da so oblikovno dovršene in energijsko učinkovite.

Montažne hiše odlikuje njihova odlična zasnova, ki jim daje vzdržljivost, varnost in dolgo življenjsko dobo. Montažne hiše so odlično toplotno izolirane, kar preprečuje izgubo toplote v zimskih mesecih in pregrevanje v poletnih, s tem pa ohranja konstantno notranjo temperaturo ne glede na letni čas. Les je že sam po sebi odličen toplotni izolator, povezan v večje sklope pa je tudi odporen na močan veter in obremenitve, kot so na primer potresi. Znano je, da montažne hiše zaradi svoje zasnove in materiala veliko bolje prenašajo potres, kot klasično grajene hiše, zagotavljajo pa tudi visoko požarno varnost. Ker montažne hiše težijo h kar se da visoki zrakotesnosti, so izjemno energijsko učinkovite, kar pomeni, da za njihovo ogrevanje oziroma hlajenje potrebujete občutno manj energije, kot v običajnih hišah.

Gradnja montažne hiše poteka tako kot pri klasični gradnji v petih fazah. Razlika pa je v času, ki je potreben za izgradnjo tovrstne hiše, ta se giblje med samo dvema do šestih mesecev, odvisno od zahtevnosti in vrste gradnje. Sama hiša je postavljena v samo nekaj dneh, saj konstrukcijo hiše naredimo že v proizvodnji pod strogimi pogoji, na gradbišču pa jo potem samo še natančno sestavimo skupaj. Sledi vgradnja vseh predelnih sten in stavbnega pohištva, izvedba fasade,  izolacija, inštalacije, estrihi in suhomontažna dela. V kolikor želite hišo na ključ, sledi še faza v kateri se v hišo vgradi še vsa keramika, sanitarna oprema, notranja vrata, podi in opravijo se finalna slikopleskarska dela. Vse to poteka pod budnim nadzorom izvajalca del in nadzornega s strani naročnika, vam pa s tem prihranimo ogromno časa in skrbi.

Sodobne montažne hiše so zaradi svoje zasnove prijetne za bivanje, lahke za vzdrževanje in dolgoročno cenejše od klasično grajenih hiš.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.