Zagotovite si sveži zrak v prostoru

Novi časi za odpiranje vaših oken. Kontrolirano zračenje kadarkoli. Varno, energetsko učinkovito in ugodno.

Če vaš doma nima namenskih prezračevalnih sistemov, si svež zrak lahko zagotavljate edino skozi vaša okna. Večina oken ima vgrajeno okovje, ki poleg celotnega odpiranja krila omogoča še nagib. Odprto okno je sicer lahko učinkovit način zračenja, vendar prinaša določena tveganja glede varnosti ob nalivih in vlomih v stanovanja. Drugi način je okno odprto na nagib oz. pogovorno na kip. Je varnejši način od odprtega okna, vendar je tok zraka napačno usmerjen in toploto iz prostora izgubljamo, svežega zraka iz zunanjosti pa ne dobimo. Nagib se slabo izkaže tudi pri večjih nalivih in tudi vlomilci imajo z odprtimi okni na nagim manj dela.


Podjetje Winkhaus je razvilo tehnologijo paralelnega odmikanja krila v okvirju okna. Imenuje se activPilot Comfort. Tehnologija tega okovja omogoča poleg klasičnega odpiranja in nagibanja krila še tako imenovani vzporedni odmik, ki okensko krilo za nekaj milimetrov odmakne od stičnih tesnilnih točk in tako omogoča pretok zraka po celotnem obodu okna. Na ta način se lahko vzpostavi kroženje zraka v prostoru: sveži zrak vstopa na spodnjem delu okna, umazani zrak izstopa na zgodnjem delu okna. Reža za zračenje je velika le 6mm, kar preprečuje prepih, loputanje oken, izboljša zašito pred vlomom, voda na vdre niti pri močnem nalivu, pozimi ohranja toploto prostora, varčuje energijo in zagotavlja 365 v letu svež zrak v prostoru. Sveži zrak pomeni manjšo tveganje za nastajanje plesni in zagotavlja zdravo in prijetno klimo v prostoru.

Okovje za vzporedno odpiranje
 je na voljo z mehanskim ali elektronskim odpiranje. Mehanski tip, ki ga upravljamo s pomočjo kljuke za odpiranje okna, se imenuje activPilot Comfort PADK. Okovje z elektromehanskim upravljanem z možnostjo krmiljenja z daljincem se imenuje activPilot Comfort PADM.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.