Bioklimatska pergola za še večjo kakovost bivanja

bioklimatska pergola

Kaj je bioklimatska pergola?

Bioklimatska pergola je na videz povsem običajna pergola, ki pa zaradi svojih funkcionalnosti nudi še večje udobje.

Uporaba bioklimatske pergole

bioklimatska pergola

Bioklimatska pergola se izkaže za odlično rešitev v različnih razmerah. Konstrukcija je iz aluminija, zato je odporna tako na vlago kot tudi na sončne UV žarke in sol. Lamele so premične in jih je mogoče prilagajati potrebam in (vremenskim) razmeram. Obračate jih lahko pod različnimi koti in tako omogočite, da je terasa osončena, ko to želite, ozirom zasenčena, ko si zaželite sence. Lamele dobro tesnijo in varujejo prostor pod pergolo pred dežjem.

Dodatna oprema

bioklimatska pergolaBioklimatske pergole je mogoče kombinirati s komarniki, t. i. screeni, omogoča pa je tudi zasteklitev, s čimer se pergola spremeni v pravi zimski vrt.

Lahko jo uporabite tudi za pokritje domačega zunanjega fitnesa na vrtu. Tako bo prostor v lepem vremenu zračen, treningi pa ne bodo oroženi niti, ko bo zunaj dež, veter ali sneg.

Lamele so lahko tudi ogrevane, kar omogoča, da se sneg pozimi se nabira na lamelah, ampak se sproti tali, zato tudi pozimi ni strahu, da terasa ne bi mogla biti osončena. Hkrati se ogreva tudi zrak pod pergolo, kar omogoča prijetnejšo uporabo v hladnem delu leta.

Postavitev

Bioklimatsko pergolo, ki jo je mogoče postaviti kot samostoječo ali pritrditi ob steno, lahko opremite tudi z lučmi. Kljub vsemu za postavitev ni potrebno gradbeno dovoljenje

 

 

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNasveti in triki za pomivalni stroj in čistejšo posodo
Naslednji članekToyota in Lexus z napovedjo šokirala avtomobilsko industrijo
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.