Skoraj nič energijska hiša na kolesih

Mini hišica First Light Studio in Build Tiny

Namen malih hišic je, da na čim manjši kvadraturi nudijo vse najbolj potrebno za udobno bivanje. Običajno imajo domiselno oblikovan interier in so izdelane iz izbranih materialov. Nova mini hišica na kolesih je izdelana tako, da jo je mogoče peljati s seboj na pohajkovanja ali pa se jo uporablja kot vsakdanje bivališče.

Gre za izdelek novozelandskega proizvajalca mini domovanj Build Tiny in arhitektov First Light Studio. Izdelana je v skladu s tamkajšnjimi standardi in je primerna za vožnjo po tamkajšnjih cestah.

Za izdelavo so izbrali trpežne materiale in trajnostni dizajn. Energetsko jo oskrbuje 6 sončnih panelov, postavljenih na strehi hišice. Okna v domovanje spuščajo dovolj svetlobe za prijetno bivanje, notranjost pa je sodobna, minimalistična. Ima prostor za oddih in počitek, kuhinjo, modularno teraso, ki poveča bivalni prostor v zunanjost in jo je mogoče hitro pospraviti, ko se lastnik odpravi na pot. Je energetsko učinkovita in opremljena s kompostnim straniščem. V hišici je veliko elementov iz recikliranih materialov, sicer pa je preprosta za vzdrževanje.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekTest letnih pnevmatik dimenzij 185/65 R 15 in 215/60 R 16
Naslednji članekOgrevajte varčno in prispevajte k boljšemu okolju
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.