ponedeljek, 28 septembra, 2020
Doma Gradnja Prezračevalni sistem GECCO

Prezračevalni sistem GECCO

Kakovostna PVC okna MIK z vgrajenim prezračevalnim sistemom GECCO omogočajo varno prezračevanje brez odpiranja oken in odpravljajo težave s kondenazacijo ali rosenje. Gecco je sistem za prezračevanje, ki zagotavlja svež zrak v zaprtem prostoru brez izgub toplote in brez hrupa – tudi ko vas ni doma! Prezračevalni sistem Gecco je na voljo v treh različicah, ki omogočajo razlčne načine vgradnje in reguliranja.

Prezračevalni sistem Gecco 3

Prezračevalni sistem Gecco 3 je nameščen na zgornji rob okenskega krila, ki je obrnjeno v prostor in lahko ga namestimo tudi naknadno. Omogoča ročno zapiranje, samodejno pa se zapre, ko dosežejo sunki vetra ali pride do razlike v tlaku približno 30 Pa (pascalov). Sistem Gecco 3 je primeren za okenska sistema PVC COMFORT LINEPVC COMFORT EXTRA LINE in PVC ROYAL LINE.

Prezračevalni sistem Gecco 4

Prezračevalni sistem Gecco 4 omogoča pretok zraka do 5 m3/h. Vgrajen je v razširitveni profil okenskega okvirja, zato naknadna vgradnja ni mogoča. Omogoča ročno zapiranje, samodejno pa se zapre, ko dosežejo sunki vetra ali pride do razlike v tlaku 20 Pa (pascalov). Sistem Gecco 4 je možno namestiti prav v vse MIK PVC okenske sisteme.


Zakaj namestiti na vaša okna prezračevalni sistem GECCO?
 Prezračevalni sistem GECCO skrbi za svež zrak vašega doma, ohranja toploto in svežino ter skrbi za vaše zdravje.

Njegove lastnosti in prednosti so:

  • optimalna menjava zraka v prostoru
  • varno prezračevanje v vaši odsotnosti
  • visoka protihrupna zaščita
  • odlična toplotna zaščita
  • stroškovno ugodna rešitev
  • brez vidnih lukenj ali rež v bivalnem prostoru
  • možnost naknadne vgraditve oziroma odstranitve

 

Koliko enot prezračevalnega sistema GECCO potrebujete za vaš dom? Ena enota prezračevalnega sistema Gecco zagotavlja optimalno prezračevanje prostora tlorisne površine do 10 m2. Za večje prostore priporočamo vgradnjo več enot sistema Gecco.

Količina izmenjave zraka, ki jo zagotavlja prezračevalni sistem Gecco (2 – 5 m3/h) ne zadostuje več najnovejšim standardom o kakovosti prezračevanja, je pa izjemno primeren za minimalno prezračevanje in odpravljanje težav z rosenjem.

Več o možnih načinih zračenja in pravilnem prezračevanju in vzdrževanju zdrave bivalne klime si preberite v poglavju o prezračevanju.

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,788FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Kako velik naj bo vaš bojler?

Grelnik vode ali po domače rečeno bojler je ključni element vsakega doma. Najdemo ga v kopalnicah in kuhinjah, je pa pomemben zato, ker omogoča...

Pet ključnih argumentov za kovinsko kritino Gerard

Nakup strehe predstavlja precejšnjo naložbo, zato smo vam v pomoč pri odločitvi pripravili nekaj osnovnih napotkov.Ker strehe ne menjavamo vsako leto — dinamične vremenske...

Čiščenje žlebov je nujno potrebno opravilo, nikar ne pozabite nanj

Žlebove, ki opravljajo pomembno vlogo odvajanja meteorne vode, je potrebno vsaj dvakrat letno pregledati, preveriti tesnost in očistiti, da se izognete vsem težavam, ki...

Kdaj ste nazadnje očistili odtok?

Na odtoke običajno pomislimo le takrat, ko se nam zamaši. Če imamo srečo, ga lahko takrat odmašimo s preprosto mešanico sode bikarbone in alkoholnega...